Szia Matyi !
A párbaj csak olyan jelképes fogalmazás volt :) Én is érzékeltem a hangosításbeli apró döcögéseket, de összeségében pozitívan tudnám jellemezni a hangtechnika kezelését.
A Hammond orgona, mint népszerű hangszer, oly sok műfajban megfordult már. A kis spinet orgonák a rock és prog rock stílusban is bizonyítottak. Ahogyan írtad is, biztosan lenne igény a HANGszer más oldalát is megmutatni. A jazz orgonálás mellett, játéktechnikai tudás szempontjából talán nem egyenrangú rock zenében is voltak / vannak sikeres zenészek. Miért ne csinálhatnánk egy átfogóbb bemutatót kedvenc hangszerünk képességeiről, hiszen sokoldalúsága vetekszik az elektromos gitárral, vagy talán túl is tesz azon.
Gondolom nem gyerekjáték megszervezni egy ilyen rendezvényt, de én maximálisan támogatom a következő, kicsit más hangvételű találkozót.
A Hammond klónok bemutatását is megpróbálhatnánk más megvilágításba helyezni. A mostanival szöges ellentétben, minden megszólaló klón a saját szimulációit használhatná. Hiszen a gyártók megpróbálják a zenészeknek úgy elkészíteni az adott hangszert, hogy ne legyen szükség nagy Leslie ládákra a megszólaláshoz, mégis hasonlítson hangzásban a klasszikus párosításhoz. Persze ez csak erős kompromisszumokkal valósítható meg. Legalábbis amíg nem találják fel az igazi csöves erősítős B3/ Leslie hangzást max. 6 kg. súly mellett, pöpec billentyűzettel..