onagya Creative Commons License 2012.10.14 0 0 3022

Az MSC ARMONIAN voltunk, tegnap jöttünk haza.

Először az italcsomagról, mert látom sokan foglalkoztok vele. A hajón ugynaannyiba kerül, mint itthon, és a 23 euros allegrissimo, az azt jelenti, hogy egy kabinban utazók közöl mindenkinek meg kell venni, és 23 euro, per nap, per fő. Ki kell számolni, drágább mint maga az út.
Ásványvízet minden kikötőben lehet kapni, és felengedik a hajóra, mi mindennap 2 - 2 literest vittünk fel, látták, de senki sem szólt. Néhol a 2 litert, 0,30 centért vettük. A hajón 1 liter 2.30 euro, plusz 15 % szervízdíj.

Sok magyar volt a hajón, de inkább letagadtam magam, hogy én is az vagyok. eszméletlen, ennyi bunkó magyarral a mindennapi életben sem találkoztam, mint ott egy rakáson. Mindenki úgy viselkedik, mintha legalábbis övé lenne a hajó...

A kaja átlagos, a süti nagyon finomak. Választékosak.

A parti kirándulást magának az ember sokakl olcsóbban meg tudja oldani. Minden kikötőben külön emberek foglalkoznak ezzel.

Gyerekprogram, illetve felnőtt program mondjuk azt hogy semmi volt. Egy helyi kocsma színvonala lehetne.

A személyzet alig beszél angolul.

Sokadik hajóutunk volt, nem bántuk meg, jó volt az útvonal, de Msc-vel többet nem megyünkaz biztos. Más hajótársasággal is ugyanennyi pénzért el lehet menni, és többet nyújtanak.