Izgága? Hát nem tudom, én inkább olyan "lassú víz partot mos" figurának tartom magam, bár tény, hogy sok minden érdekel. Szeretem az ilyen "csinálgatós" projekteket, mint pl a kemenceépítés, de csónakot is építettem már, mikor mi jön rám :)
A kemencében az a csoda, hogy beteszel 5 kiló akármit, és észre se veszi, ugyanolyan meleg marad, és egyből süt, süt, és süt....
Ha már receptes topic, egy gyors kemencés vendégvárót idebiggyesztek, bár szinte nem is recept, annyira minimál.
Reggel veszek 4 kiló csirkeszárnyat, eldarabolom. A közepe meg szárnyacombja kell nekünk, a hegye megy a kutyakajába (lásd bigli ;))
Darabolás után sózom, fűszerezem. Majoranna, rozmaring, csípős paprika, vagy csak egyszerűen, lustán zacskós grillfűszer, de valami plusz csípős legyen benne. Visszaborítom a bóti zacskóba, öntök rá egy kis étolajat, összerázom, bevágom estig a hűtőbe.
Ha jönnek a vendégek, kihúzom a parazsat a kemencéből (látványelem ;)), 15-20 perc múlva (addig megisszuk a pálinkát) a csirkeszárnyakat szétosztom két nagy tepsibe (ez így kb. egy réteg lesz), betolom a kemencébe. 10 percenként keverek rajta egyet, fél óra alatt ropogósra sül. Esszük kézzel, kenyérrel, paradicsommal, kovászos uborkával, iszunk rá sört, élünk boldogan.