Amit gondolok, abban már ott egy kapcsolat, akire gondolok, abban ott a kapcsolat, az áldó gondolatom áld, az átkozódó gondolatom átkoz
Az átkot feloldhatja a megtörése, az törheti meg, aki Benned képes az áldásra
Az áldás áldást hoz
Aki áld, az lesz legjobban megáldva, aki átkot szór, arra száll legjobban az átok
Ha valaki meghal, akivel szemben haragban voltam, annak a túlvilágban jogot adtam, hogy visszatükrözze a haragom
A túlvilágból rám visszacsapódó átkot egyedül az imámba foglalt áldás, és megbánásom, megbocsátásom képes feloldani
Annak kell bocsánatot kérni, aki megbánt, azt más nem teheti helyette
A gonosz legtöbbször nem a gonoszsága miatt marad gonosz, hanem azért, mert nem tudok neki megbocsátani
Aki gonosz, az nem gonosznak született
Aki gonoszságában hal meg, azt saját maga akarta
A szellemi világ hat rám, ha akarom, ha nem, akkor is hat
Magam is hatok szellemileg a környezetemre
Ha nem hiszek, és nem tudom kimondani az Úr nevét, akkor az biztos jele annak, hogy a Sátán és a szolgái uralmuk alatt tartanak
Ha ez így van, akkor dühöt érzek, ha ezzel az igazsággal szembekerülök
Sem Isten nem kényszerít, sem az angyalok nem kényszerítenek
A Sátán sem kényszeríthet, és a szolgái sem kényszeríthetnek, mert akkor kilépnének a Rendjükből, és az ítéletbe vonná őket
Ha rádöbbenek, bár nem tetszik a gondolat, hogy a Sátán és a szolgái hatnak rám, akkor ellent mondhatok nekik, hiszen szabadságom van a döntésre
A helyzetem a Földön a szabadság megmérettetésében a saját választásom eldöntése
A Sátánra úgy is igent mondhatok, ha elfordulok az Istentől, Istenre csak Istenben mondhatok igent
Ha nem tudom kimondani Isten nevét, az nekem egy teljes jel, hogy már megértve az akaratomban vagy a Sátánnak mondjak igent, vagy Istennek
Ha felismerem a gondolatot, és megértem, akkor nem mondhatom, hogy nem kaptam figyelmeztetést
Aki a Sátánnal szövetkezik, az a halálba jut, de az nem azt jelenti, hogy megsemmisül, hanem lelke szellemi halálában gyötrődik majd örökre pokol tüzében
A pokol a halottak kiszáradt kertje, ahol szenvedtetem a többi halottat, és ők is szenvedtetnek engemet
És nemcsak ez szenvedés vár, hanem az is, hogy Isten ott nem érzékelhető
A Földön jelen van az Isten, az áldása kiárad az egész emberiségre, és abban szabadságot ad, és a szabadságon belül is azt a szabadságot, hogy csak arra hat úgy, hogy érzékelhető legyen, aki azt megengedi
A szabadságban az a megengedés úgy kezdődik, hogy igent mondok Jézusra
Aki nem mond igent, az nem tapasztalhat
Aki úgy gondolkozik, nem tiltottam meg, ezért ha van Isten, akkor keressen meg, az rosszul gondolkozik
Isten azon tetteit várja, amit felismer Isten cselekedeteinek, hiába vár
Mert ugyan Isten felkeres, de nem úgy, hogy az befolyásolja a szabadságomat
Ezért amikor adja magát, akkor a szabadságnak adja, és a szándéknak, és majd azok eldöntik, hogy létrejöhet a tapasztalás vagy sem
A Szavát adja, és aki ezt megérti, és megcselekszi, és kimondja ahhoz a szükséges igent, az előtt nyílik meg a tapasztalás közvetlen, azaz direkt lehetősége
Ha Istent látszólag keresem, de magam akarom a saját gondolataimba öltöztetni, azaz gőgös vagyok, akkor nem jön, mert nem fogadtam
A Sátánnak és a szolgáinak meg van engedve, hogy hassanak
Jó okkal lett megengedve, az egy idő, amíg megértem
Az egy nagyon ritka állapot, hogy bukott szellem beköltözik az emberbe, és átveszi az akaratának az irányítását
Az viszont egy természetes mindennapos eset, hogy a Sátán, vagy a szolgái gondolatot adnak
A Sátán és szolgáinak átcsúsztatott gondolatai a gőg és a fennhéjázás, a kérkedés és dicsekvés, a kíváncsiság, harag és gyűlölködés, a hűtlenség, a külsőségek, és a hasonlók
Ha nem tiszta gondolatot érzek, akkor vagy már jól elsüllyedtem a tisztátalanság mocsarába, vagy éppen hatnak rám a gonosz szellemek
Ha meg akarom mondani, hogy a másik mit gondoljon, az nem egy tiszta gondolat
Az embernek saját magának kell kiharcolni, hogy megtisztítsa a gondolatait
Ha áldást mondok, akkor az áldást hoz
Ha nem tudod kimondani az Úr nevét, azzal ne szenvedj tovább, hanem kezd el keresni a tisztaságot a tisztaságért, és abban lehetetlenné teszed, hogy hassanak rád a gonosz erők, és akkor majd előjön a szádból az Úr neve, és megtudod, hogy a neve hatalom, mert a neve előtt meghajlik minden térd
Majd megtudod, hogyan menekülnek el a tisztátalan gondolatok, igaz nem a gondolat menekül abban, hanem a sugdolódzó