neduddgi(én) Creative Commons License 2012.10.05 0 0 13299

Negahívással mi a gond? Jó laborok még mindíg vannak, és nem is drágán hívnak. De egy otthoni negatív labort is össze lehet hozni tízezerből. Persze ez csak akkor éri meg, ha sokat fotózol.

Nem az a valódi gondod, hogy még nem szántad rá magad a filmes fotózásra? Figyelmeztetlek, a lejtőn nincs megállás! :o)) Úgyhogy vágj bele!

Hajrá!

Géped sincs még? Mire gondoltál? Mert ugyebár a távmérősben is van a "fapados", (én ezt szeretem), meg a full-extrás kategória, (biztosan ezt is szeretném, csak erre nem fussa)nameg mindenféle köztes kategória.  

Egyébként miért akarod mindenáron digitalizélni a negatívokat? Mondjuk a laborban (legalábbis itt Kecskeméten) olcsóbb, ha az előhívatott negatívról nem papírképeket kérsz, hanem csak beszkennelteted. (Hívással együtt 1600-1800/tek.) De azután mit is kezdek a vinyón, vagy a felhők között tárolt bitekkel? A monitor-nézegetés magányos dolog, még akkor is, ha kétszáz embernek szétküldöd. A papírképek taperolása meg tipikus közösségi tevékenység, beszélgetéssel, összevigyorgással, közvetlen reakciókkal.

Persze, jó dolog, ha a képeidet ország-világ elé tudod tárni az internyet segítségével, de nekem pl. piszkosul hiányozna, hogy nem tudom levenni a könyvespolcról az albumot. (Már ha végre rászánám magam, és albumba raknám a képeimet, meg bekeretezném a diáimat...)

:o)

Előzmény: monyesz (13290)