minco Creative Commons License 2012.09.30 0 0 6633

Szasztok Fejek!

Hát elkezdem, mert tudom mennyire hiányzik Nektek a beszámoló! Mióta ICE hanyagolja a fórumot, majd én leszek Andersen...

Július közepén jött a gondolat, hogy lábon menjek el Rétságra. Nővérem ott lakik, és a Börzsönyben már nagyon sokat túráztam gyalogosan. Ha motorral megyek - mi baj lehet? Augusztus elejére megérkezett a 13 literes tank, és a megtervezett útvonalon elindultam egy szép reggelen. Sajnos a hátsó kerék küllői feladták földi pályafutásukat, és a Csepegi Csárdától visszafordultam. Sziládi Robi barátommal megbeszéltem az ügyletet, és jelentős bíztatásal jelezte, Neki is van kedve ilyen túrához. Aztán persze csatlakozott ötletemhez az "Állatok Csapata" - nevezzük "Ács"-oknak. Tagok: Raszta, Robi, Nagy Bagi, Kis Bagi és Mincó.  Gyorsan lefoglaltam Tesomnál szeptember utolsó hétvégéjét szállás ügyileg. Aztán teltek a napok, és ahogy közeledett a nagy nap, egyre izgatottabbak lettünk. Átbeszéltük a megtervezett útvonalat, amit kibővítettem benzinkút látogatási lehetőségekkel. Az eredmény itt látható képekben:      

Te jó ég! Most azonosultam a távolsággal! 5 képre fér csak rá, hogy nagyjából látható legyen... Nos folytatom az adatokkal: táv: 213 km, benzinkutakkal 250 km. aszfalt szakasz minimális: 1-2 km összesen! Sz'al inulás elött két nappal már nem aludtam, mert folyton agyaltam az útról. Aztán felkelt a mi napunk, és 29-én reggel nyolc órakor elindultunk.  Időjárás Isteni jó, és én becsukott szemmel a Csepegi Csárdáig zökkenő mentesen elnavigáltam utitársaimat.  44-s amikor átkeltünk 3 km után kezdődött az első PORBLÉMA! - igen, tudom hogy hogy írtam le. A Kis Bagi lánca elszakad. Amíg a kreatív szerelő csapat brillírozott, addig észre vettem én is a saját - és talán mindannyiunk problémáját: A lánckerék csavarokkal van rögzítve az agyhoz, és mivel az utosó szerelés alkalmával nem tettek cavarrögzítőt a csavarokra - szervízben volt! - így azok kicsavarodtak, sőt 2 db beletört.  Mivel minden problémát megoldunk, és 2 hónapot vártunk erre a kirándulásra, így nem adhattuk fel könnyen. Felhívtam kecskeméti autószerelő barátomat , aki rövid időn belül hozott megfelelő csavarokat - rögzítőt, és mi boldogan folytattuk utunkat az ismeretlenbe. Itt a vége az első résznek, holnap folytatom...