neumanki Creative Commons License 2012.09.26 0 0 20687

Sziasztok! Kérhetnék egy kis segítséget? Jövőre szeretnék hobby szinten triatlonozni, a 70.3 távot tűztem ki célul, aztán ha rákapok akkor jöhet később az ironman is. Korábban viszonylag sokat kerékpároztam, idén több 20-30km-es futóversenyen is elindultam [az spar maratont (első maratonom lett volna) sajnos ki kell hagynom sérülés miatt], viszont 50m-t nem tudok egyben gyorsúszni mert elfáradok, mellúszni meg nem akarok, mert lassú plusz kattog a vállam és a térdem se nagyon bírja. Igazából az lenne a kérdésem, hogy az úszás is olyan mint a futás, csinálni kell aztán belejön az ember, vagy kellene egy kis úszótechnikát felszednem valahol, hogy ne legyek magam ellensége? 1-2 triatlonos ismerőstől hallottam, hogy a triatlonban az úszás az a pihenés része, ezt valahogy nehezen tudom elképzelni jelenleg. Ha szükség lenne technika felszedésére, akkor tudnátok ajánlani valami lehetőséget Budapesten, ahol lehetne tanulni? Triatlonos klubbokat nem is nagyon ismerek, meg félek is elmenni, már 29 éves vagyok, munka mellett csinálnám, nem világbajnokságra készülök, gondolom nem én vagyok a célközönség. Nem hinném, hogy ilyen helyeken az edző velem hasonló karakterű emberekkel szeretne fáradozni. Komjádiba elmentem a darnyi uszóiskolába érdeklődni felnőtt oktatás iránt, de nem voltak túl segítőkészek, meg mondták, hogy ott minden úszásnem van, engem meg csak a gyorsúszás érdekelne. Elég tanácstalan vagyok, hogy most neki álljak magamtól úszni, vagy úgy úgyse fog menne, csak még nehezebb lenne később a rossz technikát kiverni magamból. Előre is köszönöm!