RibizliNo1 Creative Commons License 2012.09.26 0 0 7026

Sziasztok!

Ma jöttünk haza Lefkadáról. Itt szeretném megjegyezni, hogy a leírtak a személyes tapasztalataim, és senkit nem kívánok megbántani. Ezek a tények. Aki érzékeny az igazságra ne olvassa. Lefkada egy teljesen átlagos sziget. Se több, se kevesebb! A Sun Rise apartmanban laktunk. Január elején ebben az időpontban már csak ide volt hely! :-((( A szálláson a földszinten laktunk. Kis csapatunkat, nem tudták egymás mellé elhelyezni, sőt még egy emeletre sem!!! Hogy ez kinek a hibája nem tudom, de megvan a véleményem róla! A mi szobánkban az ágy tiszta volt, de a wc, a zuhanyzó, a mosogató, és az edények NEM! A 2. emeleten, ahol a többiek voltak többen láttak csótányt! Mi a földszinten nem találkoztunk vele! A szállástól a központ közepes tempóban 15-20 perc. Az Obelix nevű tavernát sokan dicsértétek. Gyakorlatilag rá is szolgált, mert egyedül ott szórtak a gyrosra gyros fűszert, máshol még sót sem, viszont inkorrektek. Egy 1,5l vizet szerettünk volna venni 1,5€-ért. Mondták, hogy nincs. Semmi baj, előfordul. Az étlapon volt 0,5l-es 0,5€-ért. Ezt kértük. Ennek ellenére 0,33l-est kaptunk 1,5€-ért!!! Persze jó magyar szokás szerint csak a vacsi végeztével szembesültünk, hogy kevesebbért jóval többet fizetünk! Én naívan azt gondoltam, hogy becsületesek, és óriásit csalódtam. De nem csak itt. Lementünk Mikros Gialos starndjára fürdeni. GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!! Mindenkinek ajánlom! Viszont az éttermet ahol ettünk (felháborodásomban még a nevét sem jegyeztem meg) nem. A strandhoz képest középen van, és mi csak ott láttunk gyrost. 2€-ért ettünk. A tésztája az itthoni lángoshoz (tiszta zsír) hasonlított, és semmi íze nem volt. Mivel a gyermekem ragaszkodott még egy gyroshoz visszamentünk délután. Látták, hogy a kicsinek veszem a gyrost, egy fiatal ott dolgozó nő azt mondta üljünk le nyugodtan, idézem: NO PROBLEM! Jó is volt, hogy a gyerek nem potyogtatta el a felét, viszont amikor fizetni akartunk valahogy felment a gyros ára 3€-ra! Arra, hogy ha leülsz, +1€ sem nem figyelmeztettek, sem kiírva nem volt! Én 281 ft-ért váltottam az eurot, de sokszor 281Ft már nem olyan kicsi összeg?! Legalábbis nekünk! Snorkelezni Geni-t, és Mikros Gialost javasolták. Láttunk is néhány halat, de ez minden. Se kagyló, se csillag, de még sün sem!!! Én elég sok helyen jártam már görögországon belül, de ilyen kihaltságot még nem tapasztaltam. Porto Katsiki színeiben nagyon szép, de ennyi! Hatalmas fehér kövek a parton, amiben sem menni, sem ráülni nem lehet, ráadásul mindig tömeg van! Egremnire is szerettünk volna lemenni. Tudom, hogy 350 lépcső, de előtte még 200 méter meredek lejtő. Velünk volt egy kicsi, meg egy nyugdíjas. Ha mi annak nekiindulunk, még most is másznánk felfelé! Felülről nézve szép volt. Vassiliki strandját csak kocsiból láttam, de úgy tetszett. Ha Nidriből megy be valaki a fővárosba, akkor gyönyörű partok mellett megy el, amik zömmel apró kavicsosak, és nem kell értük sok száz lépcsőt megmászni sem. ami nekem személy szerint nagyon tetszett az Kavalikefta strandja volt. Ide sem könnyű lemenni, és itt még rendes kiépített lépcső sincs, viszont ha leérsz a táj, a víz mindenért kárpótol. Ember alig-alig van, a trenger talán kékebb mint Porto Katsikinél, vannak sziklák, ahonnan ugrálhatsz ergyszóval tökéletes. A Dimosari vízesésről néhány szó. Nem tudom, hogy milyen lehet az esős évszak után, de most alig-alig csordogált. Tényleg olajfa, és citromfa ligetek között vezet az út, viszont főleg az út eleje kietlen, és tele van szeméttel. A görögök jó szokásához híven Lefkadán is alig van kitáblázva valami. A vízeséshez vezető útról is többször majdnem visszafordultunk, mert azt hittük egy magánterületre tévedtünk. A hajókról. Mi a Nidri Star 1-el voltunk kirándulni. A kirándulás 10:00-19:00-ig tartott, és nagyon tartalmas volt. Rengeteg szigetet láttunk sok helyen ki is kötöttünk. Ár-érték arányban nagyon megérte. Mindenkinek ajánlom! A kapitány nagyon kedves, és végtelenül informatív! A hajó tiszta, és kényelmes! Örülök, hogy láttam ezt a szigetet is, de semmi több. Porto Katsikivel vetekszik Zakynthoson a Navagio öböl, sőt, ott még hajóroncs is van, és a partja homokos. Persze ez csak az én véleményem. Az árak 2012 szept. közepe: gyros 2€, a Homer autokölcsönzőnél egy fiat panda 30€/nap, a 95-ös benzin 1,8€, a Nidri Star 1 programja 15€, gyerekeknek 12 éves korig ingyenes, görög sali 5-6€, muszaka 8€, haltál 1 személyre 12€, hűtőmágnes 1,5-2€, coca-cóla 2l 2€, 1,5l 1,5-1,75€, baklava 1,5€/db, vagy van 10€/kg-ért is. Akik válaszoltak nekem azoknak köszönöm a jótanácsokat, és a segítséget. Üdv mindenkinek!