A püspök inasa Creative Commons License 2012.09.26 0 0 3526

Most, hogy mondod a szőlőt, eszembe jutott, hogy bosai piacon olcsóbb volt, ott 2,20-ért adták. De szerintem az 1 eurós szőlőt elfelejtheted.

Engem is meglepett, de a motorcsónakra nem kértek semmilyen jogosítványt, sőt, még az útlevelemre se voltak kíváncsiak. Írtunk egy szerződést, ahol nekem csak a nevemet és telefonszámomat kellett megadni. Kb. 10 perc alatt elmutogatta a srác, hogyan is működik a csónak, aztán el is húzott, azzal, hogy kb. este 6-ig érjünk vele vissza. (Mindez Cala Gonone-ben volt.) Nagyon nagy élmény, 6-7 órán keresztül repkedtünk ide-oda az Orosei öbölben, szinte az összes fontos cala-t és barlangot megnéztük, úszkáltunk, piknikeztünk, én ezt mindenkinek csak ajánlani tudom, ez olyan élmény, amiért tényleg nem kell sajnálni a pénzt. Ez a gumicsónak (gommone) nem csak afféle pöfögővel van felszerelve, hanem eléggé vadállat, 40 lóerős Suzuki motorral, a végsebességet a feleségem nem engedte kipróbálni, de 55 km/órával hasítottuk a vizet. Ilyenkor a csónak eleje jól felemelkedik a levegőbe, s csak úgy repül át a hullámokon.  

Ez eléggé elterjedt dolog Szardínián. Nem csak Cala Gononeban van, hanem szinte minden komolyabb "turistakikötő" (porto turistico) ajánl ilyen szolgáltatást. Az Orosei öböl mellett talán az északi részen a legérdemesebb kipróbálni (pl. Palauban bérelni), mert akkor így lehet bebarangolni a Maddalena-szigeteket, ahol mi nem voltunk, de a prospektusokat elnézegetve talán az lehet a leglátványosabb.  

Előzmény: Flower2000 (3523)