Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2012.09.22 0 0 359

Szerintem a mostani kormány elvtelen. Olyan, hogy "keresztény-nemzeti-értékkonzervatív" szinte értelmezhetetlen. A hazai lakosság nem vallásos, elsősorban anyagias. Az értékkonzervatív szót szinte értelmezni sem tudom, a magánnyugdíjlopás, baltás gyilkos elengedés, IMF és egyéb hazudozások után nehéz értéket találni a kormányzásukban. Morálisan mindenképp megroppantak már régen.

Szerintem a hazai gazdasági, üzleti élet kizámítható üzleti környezetet és piacgazdaságot akar, a versenyszférával egyetemben. Ezzel szemben az idősebbek meg inkább szocializmust. Ébből az lett, hogy az idősebbeknek a Fidesz és az MSZP is szocializmust játszik (MSZP esetén játszott) csakhogy erre nincs meg a gazdasági teljesítmény. MSZP alatt államadósságnövekedésből bírták ezt elérni, utána a Fidesz MANYUP lopás, majd adóemelés cunami elemekkel operált, de ettől a hazai gazdaság leült. A fiatalok elvándorlása felgyorsult. A hazai lakosságot nem érdekli az ideológia. Nagyon is tisztában vannak vele, hogy adott esetben egy előremutató, reform lépés, ami az országnak hosszútávon jó, az nekik rövid távon rossz. Ugyanakkor a gazdasági realitás és apolitikai Ígéretek kezdenek nagyon eltávolodni...