Deryan Creative Commons License 2012.09.21 0 0 693

Erre gondolok én is, különben nem volnának a különféle szilvák sem olyan izetlenek.

Van két besztercei szilvafánk. Az idén fordult termőre úgy igazán, hogy jókat eszegethettünk róla. Nem öntöztük s ebben a szárazságban a szilvák aszottan kicsik lettek, de még igy is fennséges, hogy teljesen éretten az ember a saját fájáról szedheti. A szószoros értelemben az idén ez a szilva olyan lett mint a méz.

Alig permeteztem, de be kell látnom, hogy manapság annyi a kártevő, hogy permetezés nélkül szinte már semmit sem lehet termeszteni. A termés nagy része korábban kukacosan lehullott.

2010 őszén vásároltam egy Haganta szilvát. A rákövetkező évben csak egy sinylődő nyamvadt vessző volt.

Az idén viszont úgy neki lendült, hogy a hosszú vékony vesszőket 2/3-ra vissza kellett vágni. Igy utólag nézegetve, nem értott volna az ágakat is széthúzni, hogy jobban át tudja járni a levegő nagyobb ritkitások nélkül is.

Egyébként érdekes erőteljes, érdes, méregzöld levelei vannak. A tetvek nem kedvelik, betegségek sem mutatkoznak rajta.

Előzmény: Flanell (689)