„Olvasom az interneten, hogy a Magyar Nemzet beszámol Oszkó Péter blogjáról. A Bajnai-kormány pénzügyminisztere úgy látja, hogy Gyurcsány Ferenc olyan sérült futballista, aki nem hajlandó lemenni a pályáról, ezzel akadályozza a többieket. Az üzenet egyszerű: a Demokratikus Koalíció elnöke, és az egész párt vonuljon le a pályáról, mert akkor majd lesz ellenzéki együttműködés. Oszkó véleményével több baj is van. Hiányzik belőle a megalapozottság, a politikai tájékozódás és az empátia. Nem véletlen, hogy a Magyar Nemzet vette észre elsőként észrevételét.
Szerényen azt javasolnám a volt pénzügyminiszternek, hogy ne a pálya széléről kiabálgasson be időnként, hanem álljon be, és tegye oda magát, ha valóban Orbán leváltásában érdekelt. Érdemes lett volna kiszállni a karosszékből, és lenézni a Kossuth térre. Kicsit beszélgetni az ott összegyűlt ezrekkel, és megérteni, milyen problémák foglalkoztatják őket. Megérthette volna, hogy ezeknek az embereknek, és a 2010 óta párt által szervezett legnagyobb tüntetésen - szombaton, a Batthyány-örökmécsesnél -, az a több ezer ember inkább megköszönte az éhségsztrájkot, mint hogy le akarná cserélni a csapatkapitányt.”
"Kedves Zsolt, annál többet nem tartom érdemesnek foglalkozni ezzel a méltatlan üggyel, mint hogy itt röviden válaszoljak. Először is ha visszanézed az elmúlt napok médiamegjelenéseit, magad is láthatod, hogy - bár nem dolgom - minden alkalommal megvédtem a 2008-as IMF megállapodást. Ennek az ellenkezőjét írni, engem sértettséggel vádolni és feleslegesen pocskondiázni eddig a Magyar Nemzet stílusa volt, sajnálom, hogy átvetted. Hasonlóképp az sem igaz, hogy bejegyzést írtam volna a blogomon Gyurcsány Ferencről. A helyzet az, hogy semmilyen módon nem kívántam ezzel a témával foglalkozni, de a blogomra rendszeresen beköszönő DK-s rajongótábor maga kezdett el piszkálni és sértegetni pusztán azért, mert NEM írtam Gyurcsány Ferencről (ráadásul ezt egy belinkelt természetfotóm alatt, mindenféle összefüggés nélkül tették). Ezekre a beírásokra válaszoltam röviden az inkriminált hasonlattal, jelezve, hogy egyébként az egész üggyel nem szeretnék foglalkozni. Hogy ebből is műbalhé készül, és hogy végtelenül méltatlan és hamis állításokkal teleírt blogbejegyzést írsz rólam, melyben egyébként a DK-s provokációkra írt gondolataimat semmilyen módon nem cáfolod, szerintem nem vezet sehova. Részemről ezért nem kívánom folytatni az ilyen stílusú vitát, s javaslom, győzd meg párttársaidat, hogy ne pocskondiázzanak már azért is, ha nem írok Gyurcsányról, s nem leszek kénytelen az álláspontomat elmagyarázni. Bízom benne, hogy a jövőben az írások tényszerűsége és személyeskedő jellege el fog tudni emelkedni a jobboldali média által teremtett hagyományoktól."
Oszkó Péter
http://mandiner.hu/cikk/20120918_greczy_zsolt_uzenet_oszko_peternek