gyfa50 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 372

Szia  ..janos..!

Olvasom soraidban:

Esetleg oltsak saját magam, gondolom nem egyszerű dolog. De 300 ft-os oltványárak mellett eléggé húzós szőlőt telepíteni egyszerű embernek, nem beszélve arról, hogy egy szárazság tönkre is teheti már az első évben."

Valóban nem olcsó az oltványok ára. Szerintem előbb el kell döntsd, hogy van hajlamod és kedved kísérletezni oltogatni vagy választod az oltvány vásárlást. Ha megvetted az oltványt és elültetted még nem biztos, hogy az a tő a jövő szőlője és lehet, hogy nem is olyan fajta lesz amilyent akartál. Ha te oltod be olyan tőről amelyiknek láttad a termését az biztos, de még ez is elpusztulhat persze.

Én már több éve oltogatok. Van egy 6 m. x 60 m. területű szőlősöm sok hiánnyal, azokat szeretném lassan bepótolni olyan tövekkel amilyeneket ismerek. Tehát én fogom oltani. Nem nehéz oltani csak egy kis türelem és kitartás kell és szerintem olvasd át ezt a topikot nem nagy terjedelmű.

Például kézben fás oltás esetén a gyökereztetés és a forradás nagyjából egyszerre történik meleg párás környezetben.  

Előzmény: ..janos.. (366)