Én is elég kezdő vagyok a szőlőoltásban, de amíg a "nagyok" is válaszolnak, leírom én mit gondolok.
Dugványozással is lehet, de nem nehéz oltani és jobb erős gyökérzetű alanyba oltani a kívánt fajtát.
Én hasonló helyzetbe, elgondolkoznék, van-e olyan nem nagyon öreg tőke, amit át lehet oltani. Kora tavasszal föld felett szépen elfűrészelném, majd fagéllel lezárnám a sebet. Az erős gyökérzet miatt, a vágás alatt kihajt majd, meghagynék 2 erős vesszőt, amiket májusban beoltanék zöldbe fás módszerrel. Túl sokat gondozni sem kell, elég hetente kötözni az ágakat nehogy a szél letörje. Valószínűleg már abban az évben teremne is kicsit, és 1-2 éven belül, az erős gyökerek miatt szépen kifejlődik.
A dugványozás (és oltás?) esetén jó pár év kell mire arról szüretelni lehet... Esetleg mind a két módszert ki lehet próbálni. Az átoltást ideiglenesnek, amíg a mellé ültetett kicsik termőre fordulnak. Épp nemrég beszéltem az egyik szomszéddal, nála tavasszal megcsináljuk az átoltást néhány gyenge minőségű borszőlőn a kiskertjében.