én eddig csak fásdugványozással,ill.bujtással szaporítottam.
a vesszőket mindíg a kemény fagyok előtt szoktam megszedni,tehát pl.januárban.a nem beérett vesszők ekkorra mutatják már magukat.
kötegelem őket,majd elvermelem pincébe félszáraz homokba.a nedves nem jó,mert könnyen gombásodnak a vesszők,a túl szárazban meg kiszáradhatnak,de jobb a száraz sztem.
itt pihennek egyet márciusig-áprilisig,majd vagy homokba,vagy simán földbe vannak dugványozva.a talpukat hormonporba mártom,bár sztem anélkül is megerednének.ha túl száraznak tűnnek,akkor előtte egy napra beledobom őket langyos vízbe,hogy megszívják magukat.csak olyan vesszőt kell eldugványozni,ami még mindíg zöld a kéreg alatt.
mindenképp mélyárnyékba dugványozom őket,hogy majdan a földjük ne száradjon ki könnyen.ezután már csak igény szerint öntözöm,ügyelve,h még véletlenül se száradhasson ki a talajuk.homokon naponta lehet nedvesíteni,földben ritkábban,vanhogy csak hetente egyszer kaptak,mégis szépen megeredtek.
a vesszők kb.30 cm körüliek,és ebből csak a felső 10 cm áll ki a földből,melyen van egy,vagy két rügy.