ke_fe Creative Commons License 2012.09.11 0 0 538

A Nagymamam is uvegben ecettel tette el a zoldbabot. Nivel akkor meg nem volt melyhuto, a huto is a gemeskut volt.  Kicsi gyerekkent segitettem neki zoldbabot szedni. Egy masik sorba fogtam bele.  Lecseszett, hogy az nem fekete vajbab, azt nem lehet telire eltenni.

 

Ezek szerint csak bizonyos fajta bab volt a jo?  Vagy csak a vajbabhoz volt meg a rutin?  Ki tudja!  Es sajnos megkerdezni sem lehet mar.

 

De nem ertem, minek kinlodani az ecetes befozessel a zoldbabnal, vallalni a kockazatot a bizonytalan eltarthatosaga miatt. Van fagyaszto. Blanasirozni (3 perc) a megmosott, megvagott babot,  hideg vizbe szedni.  Ha kihult, konyharuhan szetteriteni, hogy ne csepegjen a viztol es mehet a fagyasztoba.

 

Nagy okossag a fagyaszto, hasznaljuk ki a tudasat.

Előzmény: trigi0722 (513)