Érdekes ez a tulipán paprika. Erős, vagy édes? Jo ez darálni? Úgy értem darálni, sozni, uvegezni.
Pritaminpaprikát szoktam ezen modon, tegnap este végeztem az első adaggal. Kicsit újítottam. Miután leturmixoltam, egy fémszitán lecsorgattam a levét. A paprika húsát a szokott modon 5:1 arányban lesoztam, mehet uvegekbe.
A levét pedig besűríttettem, mint a gyermekem a chilipaprikát. Szosznak...5 liternyi lett kb. ezt tegnap estétől lassú tűzön ma délutánig párologtattam, míg kb. 1,5 deci sűrétmény maradt az egészből. Kicsi natrium benzoát, és két pici uvegben landolt.
Nem használok sem bolti, sem pedig piacon vett bizonytalan származású fűszerpaprikát évek ota. Van a sozott-darált, az tökéletesen megfelel bármilyen kajába, de ott a soval számolni kell. Ez a sűrítmény most arra szolgál, hogy legyen olyan is, ami somentes. Meglátom hogy válik be.
Más: Ki hogyan szokott zöldpaprikát eltenni télire? Tölteni valora gondolok. Nagyanyám valaha szárította, aztán télen felhasználás előtt beáztatta. Gondoltam fagyasztva, de amikor kiolvad elég cudar munka lenne töltögetni. Valami más ötlet?