Szia!
Belenéztem a blogodba, hátha többminden kiderül a madárkáról. És nem túl jó dolgokat olvastam. Idézlek:
"Két napja még reggel-délben-este teletöltöttem kutyakajával a madárkám begyét, ... Helyette kínálgatom mindenféle itthoni kajával a magok mellett, eddig a fött édes kukorica és a pirított tarhonya jött be nála (ez utóbbi aratta a legnagyobb sikert!), a fött tojás, fött rizs, fött sárgarépa, fött levestészta, zsemlemorzsa, reszelt sajt nem volt nyerö…"
Azt kell mondjam, hogy ááááááááááááááááááááááá ... a gerlék magevők!! Lágyeleséggel kellett volna felnevelned. A szülei begytejjel etetik a kis gerléket, majd később puhított magokat adnak nekik. Ők nem húsevők! Házi kosztot sem szabad nekik adni. Attól hogy megeszi, nem tesz neki jót, ezek emberi kaják, semmi sincs benne, ami nem kell.
Búza, kukorica, köles, cirokmag, fekete napraforgó, vagy egyéb magok, ami kellene neki. Egy nagy adag homokkal, sóderrel, aprókaviccsal, szépiával kiegészítve.
A lágyeleség pedig főttojás összetörve, kukorica vagy búzadarával keverve.
Valamint kellene neki valami vitamin is, mert szerintem hiányozhat neki.
Ha emberi kaján tartod meg fog halni. Csoda hogy a hús kúrát túl élte.... gondold ezt át szerintem, még semmi sincs veszve. :)
1 hónaposan már önállóan kezdenek enni, most kezdheted rászoktatni a magokra.