Sziasztok !
Leírnám tapasztalataimat egy 1-2 hete vásárolt Electrolux ERB 29233W tipuú alulfagyasztós hűtővel kapcsolatban. Hátha valakinek segítség lehet, én meg kimondom a véleményemet, mert kikívánkozik.....
Szóval, sokan azt írják véleményükben az áruház oldalán, hogy maximálisan meg vannak elégedve az Electrolux ERB 29233 hűtővel, mert csendes, pont akkora amekkora kell, stb. Nem szeretném felülbírálni őket, de ez a hűtő egy borzalom. Az, hogy pont akkora amekkora kell, nem is értem mit jelent. Mindenki akkorát vesz, amekkora neki kell, és ha akkorát vesz, akkor meg lesz elégedve a méretével, ez nem a hűtő erénye. Ezért gyártanak 100 fajta méretben. A másik dolog a hűtő működési zaja. Hát ez a hűtő zajosságban az oldalon leírtakkal ellentétben egy traktorral vetekszik. Egy mai hűtőtől azért szerintem alapvető elvárás, hogy halk legyen. Na ez nem az..... A kompresszornak is egy förmedvény hangja van, de még ráadásul ezen felül folyamatosan kluttyogó, cincogó, bugyborékoló hangokat ad a benne áramló hűtőközeg. Olyan mintha egy hidraulikus présgép mellett dolgoznék. Ezek a mellékzajok állítólag normálisak, és írnak is róla. Az ok az, hogy nagy teljesítményű a hűtő, és ilyenkor a hűtőközeg különböző halmazállapotban kering benne. Értem, csak akkor azt nem értem, hogy az előző 1987-es gyártású ugyan ekkora méretű 25 éves OROSZ hűtönk miért nem kluttyogott egyáltalán..... és az Orosz hűtőnek a kompresszora is egy árnyalatnyival volt csak zajosabb. Nem beszélve arról, hogy nővéremék is egy nappal előttünk vettek egy kb. ugyan ekkora (kicsit nagyobb) hűtőt, igaz azon LIEBHERR CUP 3021 felírat van, és 25ezerrel többe került, de klasszisokkal felülmúlja ezt a tömeggyártott Electrolux fostalicskát. Aki azt írja az Electroluxra traktorra, hogy halk, az hallgasson meg egy LIEBHERR hűtőt, ha meg bírja hallgatni..... ugyanis annak semmi hangja nincs, de szó szerint semmi, ha a fülemet rátapasztom a kompresszorra, akkor sem. És egyáltalán nem kluttyog benne a hűtőközeg sem, ami az Electrolux-nál ÁLÍÍTÓLAG NORMÁLIS ?!?!?! Hát nem 25ezer ft. különbség van a kettő között.... Az Electrolux polcvariálhatósága kb. a nullával egyenlő, míg a Liebherr-é kb. 4 cm-enkét oda tehető, ahová kívánja az ember. De még az 1000 éves Orosz hűtönkön is oda tettük a polcokat ahová akartuk. Aztán az ajtónyitó fogantyú lehetetlen elhelyezéséről nem is írok semmit. Ennél rosszabb, kényelmetlenebb helyre csak akkor tették volna, ha a padlószintre teszik, hogy le keljen feküdni a hűtő kinyitásához. Majd fúrok, vagy ragasztok rá valami ajtónyitót normális magasságba. Egy borzalom az egész. Mégegyszer ingyen se kéne.
Csak hátha valakinek hasznos vélemény lehet egy hűtővásárlásnál, hogy nem biztos, hogy szentírás, ami véleményként le írva a termékről.