Ó de sajnálom, Andi! Nem lehet, hogy a tartósítóval van baj? Esetleg egy frissen bontott zacskó nem volt jó?
Nekem csak 3 üveg uborkám zavarosodott be, és folyt le a polcon (miért is nem lepődtem meg, minden évben így jár legalább a fele, most eddig csak ezek). Azt hiszem, fel kéne önteni kis forralt sós vízzel, mert nem maradt rajta csak félig. Hátha ez venne el a savanyúságából is.
Ma még főzök be paradicsomot pár üveggel, a szilvám is tegnapra megaszalódott a legutolsó tálcával is pont a kánikula végére. Már csak figyelni kell, meg ne penészedjen.
Aztán jön a szüret - kezdek kiöregedni ezekből a nagy munkakampányokból. A segítség meg egyre kevesebb, a gyerekek vagy világgá mentek, vagy épp a kisunokák foglalják le őket.
Aztán lassan vége lesz a szezonnak nálam. Még majd egy kis birsalmasajt készül japánbirsből, de más nemigen.