Elnézést, de azért vagyok ennyire kiakadva, mert ha Velencéből indultatok, akkor látnod kellett, hogy 3 ember intézi a csekkolást. Ha jól emléklszem a hajó több mint 3000 személyes. Ugyanekkora hajóra az MSC-nél, bárki a megmondhatója, kb 10-15 ember végzi Velencében, és Genovában is. 3 átvilágító kapu van, és 2 ember intézi a fotózást. Szemben a másik cégnél 6-és 10. Savonában még nem jártunk, és nem is fogunk, de az egész velencei Terminál felépítéséből látszik, hogy így van megtervezve. Itt csak úgy juthattatok át gyorsan, hogy éppen akkor szerncsétek volt. Az óriási kordon, előtte az egy szem hosstesszel azért van, hogy feltartsa a sort. Az MSC-n minden utashoz azonnal hosstes megy és amíg a chekinnél nincsen hely beszélget vele, megmutat mindent. Ezzel szemben a Costánál az az egy ember beállít a kordonokhoz, hogy állj sorba, és ugye nálunk 1000 ember állt előttünk. Ott leellnőrzik a papírokat, majd megint 1 hosstes feltart azért, mert csak 3 kapun mehetsz fel a hajóra. Ezután áll 1 ember a kijáratnál aki leellenőrzi az útleveled, majd megint 2 a hajó elején ugyanazért, ill. kiszedi a nem eu-kat. Ránk magyarokra az indiai azt hitte nem vagyunk eu-k, és elvette volna az útlevelem. Utána megint sorban állás a fotózásért, majd lefotóznak a kártyához, és újból a beszállásra. És én kötözködöm. Ezzel szemben MSC: Rengeteg hosstes segítségével odakísérnek a chekin pulthoz, elkérik az útlevelem, lefotóznak, kikérdeznek a fizetésről, stb. kapok egy beszállási sorszámot, webchekinnél soron kívüli beszállás van, és a kapott sorszám kiírásakor odasétálok a kapukhoz. Látják, hogy beszállhatok. a 8 kapu valamelyikén átmegyek, majd lefotóznak, ha akarom a hajó fotósai, és besétálok a hajóhoz. Ez nem csak harag kérdése. Össze sem lehet hasonlítani a 2 rendszert. Persze az elsőnél 4-szer annyi ember dolgozik értem, de hát ezért megyek. Most is azt mondom, hogy a Costánál Velencében spórolnak az emberekkel. A csomagfeladásnál is látnotok kellett a kordont. Amikor mi ott voltunk végig állt ott is a sor, mert senki nem tűzte össze a bőröndcímkét, amit magunknak kellett kinyomtatni. Az MSC-nél erre is hosstesek várnak, és előre adják az általuk előkészített, és öntapadós címkéket az utazási füzetből. Ilyet a Costánál nem láttam, nekem kellett mindent kinyomtatni, ami volt vagy 30 oldal. Vagy valamire rosszul emlékszem? Másnál nem kellett ezeket megcsinálni?