zsebi41 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 472

Hoztam egy finomságot, akinek van még padlizsánja próbálja meg!

 

Füszeres padlizsánlekvár

 

2 db padlizsán felkockázva, 3 ev. kanál olivaolaj

 

3 gerezd fokhagyma apróra vágva

 

4 paradicsom apróra vágva

 

1 tk. örőlt koriander

 

2 tk római kömény

 

2 ek. fűszerpaprika

 

kevés apróra vágott csili

 

1 citrom leve és héja

 

4 ev.k cukor

 

1 ev. kanál só.

 

Egy lábosban megmelegítem az olajat, bele a padlizsán, fokhagyma addig kevergetni míg 2/3-ra összeesik, ekkor megy bele a többi belevaló, és 2,5 dl. víz lefedve lassú tűzön 40 percig főzöm.

 

Ezután kis üvegekbe lehet tenni tetejére pici Na benzoát, és 1 napra száraz dunsztba, vagy, kis dobozba mélyhűtőbe.

 

Igazi inyencség, kenyérre kenve.