Hoztam egy finomságot, akinek van még padlizsánja próbálja meg!
Füszeres padlizsánlekvár
2 db padlizsán felkockázva, 3 ev. kanál olivaolaj
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
4 paradicsom apróra vágva
1 tk. örőlt koriander
2 tk római kömény
2 ek. fűszerpaprika
kevés apróra vágott csili
1 citrom leve és héja
4 ev.k cukor
1 ev. kanál só.
Egy lábosban megmelegítem az olajat, bele a padlizsán, fokhagyma addig kevergetni míg 2/3-ra összeesik, ekkor megy bele a többi belevaló, és 2,5 dl. víz lefedve lassú tűzön 40 percig főzöm.
Ezután kis üvegekbe lehet tenni tetejére pici Na benzoát, és 1 napra száraz dunsztba, vagy, kis dobozba mélyhűtőbe.
Igazi inyencség, kenyérre kenve.