Kaptam tegnap este egy mailt egy régi barátnőmtől, a következő szöveggel: "Nem Ákos. Tibor."
No már most, nem azért vagyunk, hogy minden nehézség láttán meghátráljunk, így heves gondolkodásba fogtam, és rövidesen rájöttem: Csöpiről van szó. Ötvös Csöpiről.
Történt ugyanis, hogy néhány éve rám akadt egy szatír. Éjszakánként lihegett a telefonba, csúnyákat beszélt, ésatöbbi, zavarja az ilyesmi az embert. Telefon hangját éjszakára levesz, baráttal üzenetrögzítőre durva férfihangon steril kimenő üzenet rámondat (jelzem, egy kicsit még erre is lihegett), de csak ott a kétség, hogy mi van, ha jön... Férfi név kell az ajtóra, nincs mit tenni. Legyen mondjuk Ötvös Csöpi.
Gyerekkoromból a lehető leghatározottabban emlékeztem, hogy Csöpi keresztneve Ákos, bemondják a Pogány Madonnában. Gravírozás, csavarozás, laktunk szépen, szeretetben, Ötvös Ákos és én.
Erre most jön a régi harcostárs, hogy Csöpi bizony Tibor. Kérdezem, honnan veszi. Épp megy a tévében az Elvarázsolt dollár, Avar István szólította így Csöpit, amikor letartóztatta, mert rákentek valami sötét bűnt, ilyenkor polgári nevén vezetik el még a legmagyarabb Piedonét is. Tibor és passz.
Erre végignéztem hetvenedszer is a Pogány Madonnát a Tecsőn, és jelentem, harmincakárhány éven át én egy tévedés áldozata voltam. Van egy jelenet, amikor Csöpi megnyer egy vitorlásversenyt, kihirdetik a győztest, és a megfonba bemondják, hogy Ötvös - na, ezt értettem én ált. isk. tan.-ként Ákosnak. De nem, a csillaghajó mancsaftjának a nevét mondják, talán Háros.
Egy világ omlott bennem össze. :-) Ti tudtátok, hogy hívják Csöpit?! :-))