jános 55
2012.08.28
|
|
0 0
3770
|
Hornet! Mindenképpen a pénztárcád fog beleszólni a döntésedbe. Hasonló cipőben én is jártam, miután több gépet építettem. Volt Pannóniás, Trabantos kétütemű, Fiat motoros, de a legvégén az utolsó kettő készítésénél az Izs Planéta motornál / 350 ccm/ kötöttem ki. A Pancsi egy kicsit gyenge volt a szántásnál, még néha kellett volna egy kis erő, de nem volt. A Trabis sokat fogyasztott, szinte a dupláját, de az erővel nem volt gond a kettes ekét simán vitte. A Fiat 850 motoros jó volt, de nem volt egyszerű a motorikus alkatrészek beszerzése, ebből eredően olcsó sem és a hűtő végett nagy hely kellett a vázban. A célom pedig az volt, hogy a traktorok ne legyenek nagyok, hogy a szőlőben, kertben elférjenek. Izs blokkokhoz hozzá jutottam, erő van bennük rendesen / 19 LE/ és már egy korábbi hozzászólásomban írtam, hogy egyszerübb volt a hűtését megoldani mint a Pannóniáét, de masszívabb a váltó és a kupplung része is. Olyen elő sem fordult, hogy esetlegesen terhelésnél a sebességet kidoibta. Ennyit az én tapasztalataimról, hátha van benne számodra hasznos info. |
Előzmény: LittleHornet (3765)
|
|