emelkedés Creative Commons License 2012.08.26 0 0 395

Gondolkozz csak el. Itt van ez az idézet: "Egyértelművé kívánja tenni (mármint a Fidesz) mindenki számára, "hogy az erőszak monopóliuma az államé, és a rendfenntartásban nincs helye semmiféle illegális félkatonai szervezetek működésének."

A mondattal teljesen egyetértek, de nézzük a szituációt. A rendőrség képtelen ellátni a feladatát, tehát marad két választás:

1. Követi a Draskovics féle irányvonalat és továbbra is meghagyja az általam csak "félelemkeltő ruhadarabok tilalma" c. törvényt

2. Ésszel politizál és legálissá teszi a gárdát.

Ők az elsőt választották én (és szerintem még sokan mások) a másodikat választottam volna.

(itt abbahagyták a balliberálisok az olvasást, mert ők csípőből úgy értik, hogy én mindössze csak kimondatnám, hogy a Gárda mától legális. Tehát a balliberálisok figyelmenkívül hagyásával folytatom a hozzászólást)

A legalizálást például úgy lehetne elképzelni, hogy a Gárda a rendőrségtől, katonaságtól és mindenféle párttól független szervezet, független parancsnoksággal.

Az eljárást pedig úgy képzelem el, hogy amint egy bejelentés érkezik hozzájuk, úgy ők a bejelentés alapján kötelesek lennének a rendőrséget tájékoztatni az esetről és a rendőrség javaslata alapján megakadályozni vagy a sértett védelmét, vagy az esetleges támadó(k) megakadályozását a tett elkövetésében.

Amennyiben a rendőrség erre az esettől függően meghatározott időben nem reagál (5-30 perc), úgy a Gárda saját hatáskörben intézkedhet.

A rendőrségnek joga van az akcióhoz akár menetközben is csatlakozni (ekkor már a Gárda parancsnoksága alatt), de megakadályozni csak akkor lenne joga, ha egyértelmű (és bíróság előtt bizonyítható) törvénytelenséget tapasztal.

Azt mondanom sem kell, hogy a legalizálást a Fidesz elmulasztotta, így jogos a feltételezés, hogy ez a legalizálás egy Jobbik kormány esetén lenne lehetséges, amikor is a Jobbiknak szervezetileg le kéne kapcsolódnia a Gárdáról (a pártfüggetlenség miatt)

Előzmény: Törölt nick (391)