Szia!
A Centrale FS maga a központi pályaudvar, elég kacifántos hely, több aluljáró szint van, de ha jól emlékszem közvetlenül a vágányok alatti szinten van a központi jegyiroda, nagy üveg fala van, két sorba lehet beállni, ha szemben állsz a pénztárakkal akkor a jobb oldaliba álljatok be, máshol ne próbálkozzatok kb. öt helyen próbálkoztunk mire tudták miről beszélünk.
Nem láttam sehol Malpensan, hogy meg lehetne venni, és nem is érvényes a Malpensa Express vonatra, mi shuttle busszal mentünk be a városba, ha megveszed a retúr jegyet akkor 16 euro. Nem tudom melyik járattal mentek ( 11 óra Bp?), mikor értek oda, de nem ajánlanám már aznap felhasználni. Szállásotok belváros v. külváros?
Amit mindenképpen ajánlok:
1. Bergamo: vonattal, ott gyalog ill. két siklót is használhatsz az io viaggio-val. Fagyi a gelateria Suryában :) a világ legjobbja :) a pályaudvartól nem messze az út bal oldalán, még a park előtt.Nem messze vissza a pu. felé van egy jó kis étterem is. Ahol ne egyetek az az óvárosban, ahogy kilépsz a siklóból szemben van egy hangulatos bár...hívogató...de borzasztó volt a pizza.
2. Como: vonat, vagy a kp.-i pu-ról (de akkor Monzában át kell szállni), vagy a Cadorna pu. ról, akkor nem kell átszállni és közvetlenül a tópartra érkezel, mi az első variációval mentünk és a másodikkal vissza. Itt is van egy sikló, fel Brunateba...gyönyörű...és jó rá a jegy. A tavon lehet hajózni, mi egy magán céggel mentünk egy rövid kört 5 euróért, aztán vettem észre h. vannak menetrendszerinti járatok is ...nem bántuk meg... de érdemes megkérdezni jó e rá a jegy...gyanítom igen, és így el lehet jutni Bellagio-ba, Lecco-ról azt olvastam, hogy iparváros inkább.
Verona és Genova már Lombardián kívül van, csak a tartományon belül érvényes a jegy.
Ha három teljes napra mentek akkor a többi idő elég Milánóra, ha négyre akkor még be lehet tervezni valamit, mi az Iseo tóhoz akartunk menni, Bergamobol megy a vonat tovább de mivel csak két óránként van vonat mi nem mentünk tovább, későn értünk volna oda és vissza is kell jönni. Vagy nagyon korán kell kelni, vagy nem fér bele, ugyhogy maradtunk ismét Bergamoban és láblógatós napot tartottunk fantasztikus környezetben.
Szerintem 1 v. 2 napijegyre lesz még szükségetek, attól függ mennyi időre mentek, az io viaggio-t egyszer kell érvényesíteni, célszerű az első vonatra szállás előtt, a vágány végében van egy sárga doboz, abba kell bedugni, utána csak fel kell mutatni a metróban ill. egyéb helyeken.
Ha van kérdésed csak nyugodtan :D Bocs, hogy ilyen hosszú voltam... de még élénkek az emlékek :D