Üdvözletem!
Teljesen friss vagyok ebben a témában, ezért is fordultam Hozzátok!
A tervem, hogy egy könnyűszerkezetes házat építenék jövőre, infrafűtéssel, és napelemmel.
A ház nem lenne nagy, nettó 80m2, kb 3,5 kW maximális hőigénnyel. A+-os. Gondolom ez nagyon drága lenne kiépíteni, hogy télen csak napelemről menjen minden, de benne lennék, hogy nyáron elláson mindennel (melegvíz, áram ez kb. mennyibe kerül??), és télen az országos hálózat rásegítsen a napelem által termelt villamos energiára, vagy nagyobb százalékban átvegye a terhet.....
Tapasztalatokra lennék kiváncsi, illetve költségekre. Természetesen túl vagyok már jópár honlapon, de érdekelne itteni emberek valós tapasztalata, hogy ne csak a cégek "eladni akarok" hozzáállását olvassam.
Tehát ilyen paramétereknél mennyi napelem kéne? Ki melyik gyártót favorziálja? Mennyi kb az összköltség? Stb...
Van esetleg olyan fórumozó, aki könnyűszerkezetesben lakik, napeleme van, és esetleg még infrafűtése is? :)
Szívesen várok ide is bő olvasnivalót, attól aki szán rám fél órát, és leírja a tapasztalait, tanácsait: kiro4444@gmail.com
Zöld Földet kívánok mindenkinek! :)