Törölt nick Creative Commons License 2012.08.24 0 0 2912

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy a szeptemberi monori börzére visz-e valaki ki növendékeket?

Engem max. 45 napos növendékek érdekelnének, 5 nőstény és egy bak, tetoválva, származási lappal. Lehetőleg különböző vonalakból.

Ökológiai szemléletű nyúltartásba szeretnék kezdeni.

V.éves állatorvostan hallagtó vagyok és a szakdolgozatom témájául Az ökológiai szemléletű nyúltenyésztést és bio nyúlhús előállítást választottam.

Azért a magyar óriás fajtát választottam mert ez az egyetlen hungarikum nyúlfajtánk, ami az extenzív tartással nevelhető. Ezért illeszkedik ebbe a tartásmódba, valamint fontosnak tartom a hazai fajták megőrzését. Remélem dolgozatommal felkelthetem a fajta iránt az érdeklődést a "bio" vonalak képviselőiben.

A szakdolgozatom megírásához szeretném felvenni a kapcsolatot magyar óriás tenyésztőkkel, segítséget kérni tőlük a szükséges adatok megszerzéséhez.. Szükségem lenne 1-2 adatra a fajátval, szaporulattal, testömeggyarapodással, alomszámmal kapcsolatban.

Kérem akit megkereshetek pár kérdéssel a fajtával kapcsolatban vegye fel velem a kapcsolatot: bogozsofi@gmail.com

Előre is köszönöm a segítőkészségeteket.

Ezen kívül érdeklődni szeretnék, hogy tart-e valaki csoportosan állományt? Mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Ökológiai szemléletű tartásban, a előírásoknak megfelelően csoportosan kell tartani a nyulakat. 5 nőstény+ 1bak és szaporulat alkot egy csoportot.

Köszönöm a segítséget.

Üdv Zsófi

Előzmény: Hdavid04 (2892)