Paleokrites
2012.08.23
|
|
0 0
11419
|
"Ecetek: Az ecetkészítés olyan régi, mint a bor előállítása, azt pedig tudjuk, hogy a szőlő- és borkultúra már az ókorban is virágzott. Az első írásos emlékek az ecetről Mezopotámiából, Indiából, Egyiptomból, KisÁzsiából és a Földközi-tenger vidékéről származnak, ahol a meleg klíma kedvezett a természetes ecetesedési folyamatoknak. Az ecetgyártás lényege e természetes folyamatok megismerése és tudatos alkalmazása, korszerű, nagyüzemi körülmények között. Az ecet hamarosan a szakácsművészet markáns szereplőjévé vált, és mint élvezeti cikk fontos szerepet töltött be a konyha körül. A természetgyógyászatban is nélkülözhetetlen, mióta kiderült, hogy 1-2 %-os koncentrátumban igen sokrétű, jótékony hatással van az emberi szervezetre. Eredetük: Az eceteket ősidők óta használják különböző konyhákban világszerte. Elsősorban az ázisai és nyugat-európai konyhában elterjedt. A nemzetközi nyelvekben használt “vinegar” kifejezés, a francia “vin aigre”, azaz savanyú bor kifejezésből származik."
:) |
Előzmény: Paleokrites (11418)
|
|