Paleokrites Creative Commons License 2012.08.23 0 0 11419

"Ecetek:
Az ecetkészítés olyan régi, mint a bor előállítása, azt pedig tudjuk, hogy a szőlő- és
borkultúra már az ókorban is virágzott.
Az első írásos emlékek az ecetről Mezopotámiából, Indiából, Egyiptomból, KisÁzsiából
és a Földközi-tenger vidékéről származnak, ahol a meleg klíma kedvezett a
természetes ecetesedési folyamatoknak. Az ecetgyártás lényege e természetes
folyamatok megismerése és tudatos alkalmazása, korszerű, nagyüzemi körülmények
között. Az ecet hamarosan a szakácsművészet markáns szereplőjévé vált, és mint
élvezeti cikk fontos szerepet töltött be a konyha körül. A természetgyógyászatban is
nélkülözhetetlen, mióta kiderült, hogy 1-2 %-os koncentrátumban igen sokrétű,
jótékony hatással van az emberi szervezetre.
Eredetük:
Az eceteket ősidők óta használják különböző konyhákban világszerte. Elsősorban az
ázisai és nyugat-európai konyhában elterjedt. A nemzetközi nyelvekben használt
“vinegar” kifejezés, a francia “vin aigre”, azaz savanyú bor kifejezésből származik."

 

:)

Előzmény: Paleokrites (11418)