Szerintem ilyen kukázós gépekre + w98-ra visszaálni felesleges több szempontból is!
Egyrészt w98 ma már marha instabil és elévült és az, hogy eleve csak floppi írásra ilyet fenntartani, elhelyezni nonszensz, másrészt vannak virtual gépek (Mikrosoftnak is pont) ami alatt ilyesmi futtatható is ha kell és még csak másik vinyóra vagy külön partícióra sem kell semmilyen ős OS-t telepíteni, ami megint külön lehetőség lenne a dolog megoldására, de mezei fájlmásolás nem kéne gondot jelentsen akkor sem. Kicsit olyan ez mint ha féket csak gumicsizmában lehetne nyomni. :)
Ha gond van a fájl visszaolvasással ott nagy valószínűség szerint floppi hiba lehet, az nem a hosszú életéről híres ugyanis! Ez nem olyan, hogy a FAT-16 rendszerű floppira az XP NTFS-ben próbálna írni ugyanis és attól van hiba. :) Eddig működött és onnantól már nem, ilyen a floppi.
Másik, hogy ilyen korú hangszernél lehet a lemezmeghajtó is "nyakavéres", elég az ha csak néha hibázik, de akkor biztosan.
Kellene vele leformázni lemezt, írni rá a hangszerrel és utána visszaolvasni, esetleg többször és több időpontban is, hogy az megy-é.
Az helyes ha a hangszerrel van formázva a floppi, bár XP, w7 alá is vannak ilyen célú segédprogramok, melyek kis kapacitású lemezt is formáznak, talán még parancssori utasítás is, ráadásul szektorhiba visszajelzéssel ezekkel külön kiszűrhető lenne a hibás lemez!
Másolni meg fájlkezelőkkel érdemes (DOS vagy Windows kommanderek), azt nem tudjuk mivel történt eddig, mindenesetre amiben van ellenőrzési lehetőség hogy hibamentes volt-é az írás. Végső esetben erre a DOS is ad lehetőséget parancssorként, csak az favágós...
Én még a Trinitym idején kínlódtam floppikkal és pl. akartam CF kártyaolvasóval, ZIP driveval kiváltani a lemezmeghajtót, így meg lehetne a kényelem, nyugalom, praktikum érdekében próbálni itt is. Pl. Emu samplerek esetében ez nagyon jól bevált, mint "flash driveosítás", bár ott az OS sokkal nyíltabb ilyen szempontból a befogadásra.
Sőt! A Trinityre volt a Trinitro PC-s program, amivel midin lehetett hangszíneket, bankokat beállításokat küldeni - fogadni a legkényelmesebben. Talán I2-höz is csináltak ilyen célprogit már, még ez lenne a legtisztább ügy a fájlmozgatásra. Vagy vannak ilyen univerzális szerkesztő progik is, amik meg mindenféle hangszertípusokat is kezelnek egyszerre szépen. Ez biztos mellőzhetővé tenné a floppizós szerencsétlenkedést, lutrizást. Nos, van megoldás bőven (elméletileg!) :)