atty707 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 4544

Viszont (sajnos) az elsőajtózásra is van szabály. Nem törvény, de szabály :(

Tudok róla, ráadásul nem is dkv "bűn". Talán a közgyűlés hozta olyan 2002 körül? Nem is azért említettem meg ezt a kimásolt dolgot, hogy aztán most már az összes sofőrt le kell csukni, sőt! Egyébként mit is mondana Lali király erre? Nem kell használni a dkv szolgáltatásait. Hát persze! Az a baj, hogy az önkormányzatnál soha a büdös életben nem ülnek fel a tömegközlekedési járművekre a döntéshozók, csak "okoskodnak" fentről. Mi is "okoskodunk" itt, de annyi a különbség, hogy naponta használni vagyunk kénytelenek, így lát(hat)juk ennek a rendszernek a hibáit.

Az a helyzet, hogy inkább naponta 50* megmutatom egy ellenőrnek a bérletem, minthogy szívassanak ezzel az első ajtós felszállással. Nem is a felszállási résszel van a baj, hanem a leszállással, konkrétan nem engednek rohanni a másik buszhoz, vagy épp a dolgomra. Naponta 5-10 percet vesznek el az életemből ezzel a baromsággal, ráadásul gyakorlati haszna nem nagyon van. (Nem lehet büntetéseket kiosztani, max. ha elmajszolsz a buszon egy szendvicset - röhej, illetve a buckalakó csorda ellen se véd, a sofőr inkább kinyitja az összes ajtót, minthogy ilyenekkel összetűzésbe kerüljön - jogosan). Azaz aki akar, így is felszáll jegy/bérlet nélkül, a becsületes utas meg szív, mint a torkosborz...

Mi lenne ha Pesten is bevezetnék a Combinokon? :)

Max. a fogai alapján lehetne azonosítani a vezetőt a kiégett roncsban. Sajnos nem vicc, lásd a "kedvenc" sportágunk lelkes rajongóinak cselekedeteit, vagy "forradalmár vagyok b+, nekem nem kell jegy" beszólást...

ZotyaJ:

Az, hogy kora délután már az  új menetrendek lógtak kint, a régi meg sehol semmiképpen nem jó, mert félretájékoztat!

Ez hatalmas hiba volt - bár ezt már megszoktuk -, ráadásul úgy, hogy rengeteg vendég volt a városban. Ha véletlen buszra akart szállni, akkor mit gondolt? Városimázs javító intézkedés. :)

Előzmény: marky-511 (4534)