Sziasztok!
Három film megtalálásában kérnék segítséget.
1. Ez egy horror. Pár fiatal (4-5) nyitott tetejű kocsival utazik valahová. Egy pusztán hajtanak át, mikor a sofőr srác (rövid, barna hajú?) oldalra nézve, megpillant a távolban egy szakadt ruhás nőt. Először azt hitte képzelődik, de mikor többször is visszanézett, a nő egyre közelebb volt, ugyanabban a pózban állva (eközben folyamatosan haladtak az autóval). Később megállnak valahol, ahol van egy régi bánya (?), és ott megijednek egy vén fószertől. Továbbmennek (?), és egy viszonylag nagy házban(?) kötnek ki, ahol elvileg egyikük meghal. Sajnos nem láttam végig a filmet, így nem tudom, hogy ezután mi történt. A Film+ „Paraszerdájában” vetítették.
2. Ennek a filmnek a műfaját nem tudom pontosan behatárolni. Asszem árva/hajléktalan kislányokat visznek el egy szigetre (?), ahol valami féle kiképzésen vesznek részt, melyet elvileg csak egyikük élhetne túl, a többieket legyőzve. Hárman maradnak, és ők részt vesznek egy vacsorán a „főnökasszonnyal”. Az italukba valamit belekevertek, minek hatására lebénulnak. Ekkor a „főnökasszony” behív három gorillát, akik megerőszakolják a lányokat. Közben az „asszony” valami olyasmit mond, hogy „a férfiak akkor a leggyengébbek, mikor a legerősebbnek látszanak”. Ez a filmnek kb. az első fél órájában történik. Ugyan végignéztem, de nincsenek további emlékeim róla. Ha jól emlékszem, van benne egy nyomozó-szál is.
3. Ez egy tipikus családi thriller: apuka, anyuka, kisfiú és talán van egy nővére is. Apu baltával, baseball-ütővel (?) terrorizálja a családot egy éjszakán át (?). Úgy emlékszem többször is mutatnak egy órát a filmben, ami olyan, mint a Titanicban, ami előtt a végén ott áll a hajó tervezője, mielőtt meghal. A film végén pedig elmenekülnek mind annyian (?), és apu meg ottmarad. Emlékszem, hogy a gyerek még a kocsi hátsó üléséről visszanéz a ház felé, és az ég (?).
Valakinek valamilyen ötlete?
Előre is köszi mindenkinek