atty707 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4533

nem nyílnak a hátsók már mindenki néz előrefele, pedig szerintem titkon tudják miért történik ez. 

ráadásul nincs is értelme ennek az egész hajcihőnek. Én is utálom, és szóvá is teszem, ha szórakozás címszóval élnek vissza az elsőajtózással. (pl. nincs a megállóban senki, de csak az első ajtót nyitja ki, majd fél perc múlva a többit - ilyenkor mit gondol? a bliccelő a nem létező bokorból ugrik fel a zsákmányára???) Vagy nagyon kellemes várni az ajtónyitásra, mikor látod hogy a csatlakozás már a megállóban van, és te nem éred el. Ráadásul szegény sofőrt szidom, pedig tudom hogy nem az ő hibája, rajta is számon kérik mindezt. De ő van ott a cég részéről... Ha az lenne ott, aki kitalálta, tőle megkérdezném anyukája egészségi állapotát... De esény nincs rá, hogy az A8-ból átszálljon egy nagyobb, több lóerős járműre, amin ráadásul sofőre is lenne. :)

ohannak előre leszállni meg hogy miért nem nyitotta ki, erre mikor félúton jár már nyílnak az ajtók.

Összefügg azzal, amit írtam. Tudod az utasok zöme rohan egyík helyről a másikra, és sok esetben a csatlakozási lehetőség vész el amiatt, hogy szórakoznak az elsőajtózással...

Egyébként találtam:

1978. évi IV. törvény, a BTK, 175. § (1) bekezdése az alábbiakat tartalmazza:

Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A (2) bekezdés: a büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt

b) hivatalos eljárás színlelésével követik el

d) jelentős érdeksérelmet okozva: például ha a sértett fogvatartása miatt nem tud egy üzleti tárgyaláson megjelenni.

ÉS:

A 258. sz. Bírósági Határozat (1998.I.) kimondja: A személyi szabadság megsértése bűntettének megvalósulása szempontjából a szabadságkorlátozás időtartama közömbös, ennek a körülménynek legfeljebb a büntetés kiszabása szempontjából van jelentősége.

Vannak jogászok, akik szerint ezek a pontok jelen esetben megállnak, kérdés hogy a szerencsétlen buszvezetőt csukják-e be 5 évig, vagy a főnökét? :)

Én nem értek hozzá, de érdekesnek találtam.

Előzmény: Törölt nick (4527)