Alex Raps Creative Commons License 2012.08.19 0 1 16

Áll jár le töki. :) Antialkoholista vagyok, narkót sosem láttam, nem dohányzom és van hozzá egy Unique Alpine TPG-1 (win 308) itthon a fegyverszekrényemben, amelyhez a lőszereimet magam töltöm és talán ennek okán nem is kell nekem kisz-tábor az NDK-ban ahhoz, hogy iformációkat gyüjtsek egyes fegyverekről. :))) Ráadásul az hogy a 18 havi sorállományt követően hivatásos voltam (szűk 5 évig) és ezzel szemben saját állításod szerint valószínűsíthetően 24 havi sorállományú szolgálati idődet 25-re voltál képes csak leszerelni, :) úgy gondolom katonásdiból most itt éppen nem nálad visz mindent.

Szóval azoknak a lúzereknek akik szerint az STG44 semmi, azoknak elmondom, hogy STG44 igenis korszakalkotó fegyver volt, mert elsőként teremtették meg vele a gépkarabély fogalmát és mivel a gyártástechnológiája a költséghatékonyság vs. gyorsított gyártás irányában szintén az első lépés volt a fegyvergyártás történetében, ezért nem túlzok nagyot azzal, hogy az AK47 csak ez után keletkezett mint klón. 

Kikövetkeztethető Herr Kalasnyikov élettörténetéből, hogy az ötletet németország elfoglalásakor a Mauser-től lopta.