LoLkA Creative Commons License 2012.08.16 0 0 4476

A 46-os egy három esztendős viszonylat, az összevonások után (amit persze a fórumon írtunk páran) alakult ki a jelenlegi forma.

Nekem azért rémlik még a 17F is. :) Abból lett a 46-os, szóval az meg főleg összezavarás gyanús. :)

De a 12-es, ha jól tudom, '96 óta a Tócóskertből indul, 16 év után ne sz*passuk meg az embereket azzal, hogy a napi 90%-ban eddig is 12-esként közlekedő járatokat 12A-nak nevezzük át.

Oké, de a 26-os helyett lett 12-es áthelyezve. 

Az érvedet így már jobban értem, legyen 12-es, de ami Pallagra megy az semmiképpen se legyen Y. Legyen akkor 12B, ahol a B a fővonaltól tovább közlekedő viszonylatot jelent.

Amúgy, ha már a betűjelzéseknél tartunk, én az ellenirányú körjáratokat is F-re módosítanám Y helyett. 

Az Y tényleg nem éppen a helyes elnevezés. Az F, gondolom, mint fordított, elfogadható, csak akkor egységes legyen.

Ha pedig egy viszonylat hosszabb útvonalon közlekedik az alapjáratnál, egyszerűen egy 1-est raknék elé, pesti és miskolci mintára. Így lehetne 112-es és 145-ös.

Ez is lehet, ha nem akarjuk a 3 számjegyű viszonylatszámokat a helyközi üzemnél használni.

Előzmény: marky-511 (4471)