szgy5776 Creative Commons License 2012.08.15 0 0 1099

Tisztelt fórumozók segítséget kérek, csak kedvtelésből zenélgetek, ezért aztán nem vagyok profi a Midi vezérlés területén.  A problémám a következő: Sonar LE 6-ot kaptam a hangkártyámhoz, össze is hoztam a géppel illetve a midi billentyűzettel. Nagyon hasznosnak tartom azt a lehetőséget a Sonar Le-benn, hogy a midi sáv inputjánál a midi billentyű kijelölésekor meghatározhatom a vezérlő midi csatorna számát is, mert így ha a billentyűmön  csatornát váltok, a csatornához rendelt midisávon a beállított  virtuális hangszer szólal meg . De hát a kíváncsiság hajtja az embert és ismerkedem a cubase 3Sx-el, és a fent említett lehetőséget, nem tudom megvalósítani. Bármelyik csatornát állítom be a billentyűzeten, az összes sáv beállított hangszere megszólal.  Vagy is, amit a Sonar-ral meg tudok valósítani, mármint, hogy az input megadásakor azonnal a midi csatornát is meghatározhatom sajnos a  Cubase nem ajánlja fel.  Vagy más a filozófiája a sávok és a csatornák tekintetében? Ha valaki tudja a megoldást, kérem, segítsen. Remélem érthető a kérdésem!

Előre is kösz a segítséget!

SzGY