Mariska néni
2012.08.15
|
|
0 0
392
|
Ez az ecetes szilva is egy olyan "nagymamáinkat" idéző finomság, ajánlom húsok mellé (pl. vadhús). Biztos sokan felkaptátok a fejeteket arra, hogy "ecetes" (fúúúúj), Szerintem érdemes megkóstolni, mert tényleg nagyon finom. :-D Igazi különlegesség! :-D
5 üveghez:
- 2,5 kg érett, magvaváló szilva
- üvegenként 2 gerezd összevágott fokhagyma
- 30 dkg kristálycukor
- 1 liter víz
- 2-3 szem szegfűszeg
- 2-3 egész fahéj
- üvegenként 1 ek. 10%-os evet
- üvegenként késhegynyi szalicil
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, félbe vágjuk, majd sterilizált üvegekbe rakosgatjuk. Minden üvegbe két gerezd összevágott fokhagymát rakunk. A vízből, a cukorból, a szegfűszegből és a fahéjból szirupot főzünk, majd még forrón az üvegekbe töltjük. Mindegyik tetejére 1 evőkanálnyi ecetet és egy késhegynyi szalicit teszünk, legvégül száraz dunsztban hagyjuk az egészet kihűlni. Azonnal fogyasztható, de télire is eláll.
Forrás: Vas népe konyhája: Ecetes savanyú szilva (Rózsa Károlyné receptje)
|
Előzmény: atandi (391)
|
|