marky-511 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 4351

Mivel nagy volt a termés, amíg nem tudtam írni, most hosszú összevont válaszadás következik :)

By-169

Busz sáv is lesz a kiskörúton.

Tehát busz is, hogy lehessen mutogatni az új remekművet. Nagyon remélem, hogy a 23-as lesz az.

A korábbi tervvel ellentétben inkább a Szoboszlói úton vinném, hogy a kritikus időszakban óránként felváltva tudjon közlekedni a 19-essel, így megmarad a Sámsoni út környékének, és a Belvárosnak a kapcsolata, és nem lesz megjegyezhetetlen a menetrend.

Tesconál meg tudták csinálni.

Ott már eleve volt megálló. Viszont a 47-es a szemközti, Somlyai utca megállóban mi a feéért nem tud megállni?

Sőt, én a Somlyai új szakaszához is tennék egy megállót a Tesco kedvéért, ne kelljen a Hun utcától gyalogolni. Innen látszik, milyen légből kapott ötlet a 47-es :/

Vanyi94

A Wesselényi - lakótelep ellátására a 44-est behoznám a Belvárosba a Hommokkerti felüljárón át a Segner térre vagy a Dósa nádor térre.

Támogatnám, de a 44-es menetideje így is 26 perc. Nekem az is a terveim közt szerepel, hogy a Sumenről a Szent Annára, majd a Miklósra kanyarodjon, mivel a 19-est eltüntetném onnan. Részletek fentebb :)

A 15/15Y helyett a legritkább időszakra (hétvégi 80 perces követés) kitaláltam egy új viszonylatot, ami a 15H lenne...

Ez is tetszik, de a 15-öst, és az új 15Y-t talán jobb lenne úgy közlekedtetni, ahogy korábban írtam, bár a külső végállomás lehet akár a Lahner utca is. ZotyaJ már küldött egy kiváló tervet a Lencz-telep közlekedésének rendezésére, de gondolom, nem publikus.

A 23y-os új hétvégi menetrendje borzasztó.

Meg az egész útvonala. Én vagy egy új viszonylatot raknék oda, ugyanazon két végállomással, vagy egy teljesen újat, ami még új ötlet, fejlemények hamarosan :)

Létre hoznék egy ellen irányú járatot is (a Hun utca felől kezdi a kört), és ez a Nagyállomásig járna..

Arra én is gondoltam, a Lahner utca érintésével, ahogy az eredeti tervek is szóltak. De letettem róla, tulajdonképpen nem nagy tévolság marad ki. Most meg ott lesz a 47Y is, így már nem sok értelme lesz.

A 43-ast lerövidíteném a Dobozi lakótelepig.

Én is amondó vagyok, hogy rossz ötlet. A 43-ast inkább a 4342-es hsz-em szerint kéne közlekedtetni :)

A 19-est a Sámsoni út irányába a Dobozi lakótelepen (Munkácsy MIhály utca és Víztorony utca) át közlekedtetném.

Ezzel egyetértek, viszont az YBL miatt kicsit kicseszés lenne. Bár a Brassaitól kb. 2 perc séta. Talán nem okozna katasztrófát.

LoLkA

Hol van ott olyan parkoló, vagy kereszteződés, ahol fizikailag könnyen elfér egy busz megfordulás céljából?

Speciel van, a Munkácsy utcán. De ha máshogy nem is, az Arad utca - Hajnau utca - Munkácsy utcákon visszajöhet.

Meg a kresz engedi?

A Munkácsy mögötti parkolóban célforgalom mehet, a busz meg fordulása ebbe belefér :D

Szerintem ezt felejtsd el.

Az előbbiek után meglepő lehet, de én is ezt javasolnám :)

A 43-as maradjon a Nagyállomáson, de inkább a 11-es útvonalát vegye át a Bartók Béla úttól.