Barbarita70 Creative Commons License 2012.08.12 0 0 443

Kedves 100s és Kedves Audi A4 fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni.

Hasonló problémáim vannak nekem is az Audimmal, mint 100s-nak.

Sikerült már megtudni valamit, hogy mi okozhatja az általad leírt jelenséget? Nekem is hasonlókat "produkál" az Audim. 1999-es A4 1.6-os, én vagyok az első tulajdonosa, eddig semmi baja nem volt, csak a szokásos kopó alkatrész cserék (féktárcsa, fékbetét) Talán ami zsebbe nyúlósabb volt, az tavaly az első futómű cseréje, mert jobb oldalon már kicsit kopogott.

Szóval:

Azt még nem figyeltem meg, hogy csak melegebb időjárásban csinálja-e, mert télen nagyon keveset jártam vele. Akkor nem tapasztaltam ilyesmit.

Az utóbbi hónapokban párszor előfordult, hogy üzemmeleg (90 fokos) motornál, ha pl. meg kellett állnom a piros lámpánál és kitettem üresbe, akkor pár másodpercre megemelkedett az alapjárat (fordulatszám is), majd lement a normálisba.

A párom a következőt is tapasztalta egyszer:

Harmadik seb. fokozatban autózott a városban kb. 45-50 km/h-val és érezte, hogy a talpa alatt magától húzódik befelé a gázpedál, természetesen a fordulatszám is emelkedett kb. 4000-re. Majd 4-5 másodperc után minden visszaállt a normálisba.

A leggyakrabban (és ez a legbosszantóbb) ez szokott előfordulni:

Hidegen mindig szépen, pöccre indul, majd autózok x km-t, leparkolok pl. tankolni vagy vásárolni (tehát mindegy, hogy 10 percet vagy 1 órát áll az autó) és amikor indítanám, akkor nem akar beindulni. Kb 3-4 indítózás után hajlandó beindulni. Gázt természetesen nem adok indítózás közben.

Mi okozhatja ezeket a hibajelenségeket? Van valami ötletetek?

Segítségeteket előre is köszönöm!!

Előzmény: 100s (216)