Alpári Gnác Creative Commons License 2012.08.11 0 0 867

Szerintem maradjunk a realitásoknál: aki már meg kapta az óráját, az nem fogja visszaadni. Én sem adnám vissza.

Igaza van appiusnak, egy új sorsolás mennyivel lenne igazságosabb, mint az eredeti?

Most visszaolvastam és úgy látom, a tokok rosszul lettek leöntve, nem megy bele a szerkezet.

Ez azért tök jó, mert az ötvös nyilván ki lett fizetve, valószínűleg pont leszarja, hogy a valaki által átvett és kifizetett munkáról utólag kiderült, hogy szar.

Továbbá P. Kiss nem ér rá a tokot reszelgetni, az ötvös csinál egy közgyűrűt, vagy effélét.

Nade ha azóta újabb órák készültek el, akkor ez nyilván megtörtént, nem hiszem, hogy egyenként csinálná a gyűrűket.

Ha ez így van és minden alkatrész rendelkezésre áll, akkor hogy a búbánatos jóistenbe nem lehet összerakni azokat a nyomorult órákat?

P. Kiss erre sem ér rá? Azt hittem, fizetünk neki érte.

Azért akkora válság nem tud lenni a világon, hogy a mesterek az elvállalt munkát meg is csinálják, ez sajnos világos...

Azt is gondnak látom, hogy akik tevőlegesen közreműködtek a projektben, vagy a mestereket közreműködésre tudták bírni, elsőként kapták meg az óráikat.

Ez persze méltányos, annak ellenére, hogy gyakorlatilag ők maguk döntötték el, hogy az övék legyenek az első elkészült darabok, csakhogy innen a világon semmi sem motiválja őket arra, hogy tovább üssék a vasat.

Most persze lehet mondani, hogy kapjam be és intézzem a továbbiakat én, amit szívesen meg is tennék, de hogy a fenébe lehetne egy ilyen projektet egyszeriben átvenni? Úgy, hogy senkit sem ismerek, sem az ötvöst, sem P. Kiss-t, sem a mittudoménkit, akinek az elmúlt 10 évben ilyen-olyan címen pénzt fizettünk és most számon kellene rajta kérni.

Az pedig teljesen elfogadhatatlan, hogy a Báró félévente bedob ide egy hajrá-jelentést, vagy felszólítást, hogy ennyit-annyit fizessünk, de a tagoknak semmiféle rálátásuk nincs arra, hogy mi történik a pénzükkel.

Ez az egész dolog végletesen el lett baszva.

Ahogy nézem, a projektbe egy csomó laikus (nem órás, nem hobbi-szerelő) azért szállt be, mert az ötletgazdákban megbízott.

Egy ilyen projekt esetében persze lehetnek nem várt nehézségek, de hogy több mint tíz éve még mindig ott tartunk, hogy fogalmunk sincs, élünk-e még egyáltalán amikor órához jutunk, az disznóság.

Ennél a Promo Indra is távlatosabb üzletet kínált.

És nem, nem válasz az, hogy csinálja jobban, aki tudja, mert nem erről volt szó, amikor a pénzünket elkérték.

2 éve verte a mellét a Báró, hogy a havi 5 óra már faktum, karácsonyra (2010 karácsonyára!!!) mind kész lesz.

Úgyhogy szerintem a sorsolás az egyetlen eleme ennek az egész szartengernek, ami rendben van.

Az nincs rendben, hogy nincs mit sorsolni...

Továbbá az alábbi is aggaszt, de ezzel kapcsolatban sem vette senki a fáradságot, hogy felvilágosítson:

Ha jól számoltam, akkor 2.250.000.- Ft került befizetésre. Ebből mára maradt 108.000.- Ft.

Namost a két hónappal ezelőtti közlés szerint elkészült további 6 óra, de azokra sorsolás sem volt még, van viszont további 10 olyan óra, amire az 50.000.- be lett fizetve.

Hogyan fog elkészülni ez a 10 óra 108.000.- Ft-ból szereléssel, szíjjal, dobozzal?

Ha nem jön ki ebből az összegből, mert mondjuk azok befizetése, akik nem a teljes összeget fizették, nem fedezi a jelenlegi készültségi fokot, akkor ki fogja megfinanszírozni ezeket az órákat?

Merthogy ezek is járnak (legfeljebb nem jutnak), hiszen ezek ugyanolyan jogú tagok, mint akiket eddig kisorsoltak, csak kevésbé szerencsések.

Tehát, ki fogja kifizetni a különbözetet?

Mert akik már órát kaptak, nyilván nem.

Akkor?

Előzmény: Passionata (858)