atty707 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 4161

Megint én zavarkodok itt, rontva a levegőt...

Nem tudjátok, hogy mi értelme van a légkondi teljes teljesítményen való járatásának reggel 7-kor? Gyakorlatilag az utasok végigvacogták a 35 perces utat. Nekem meg ennek hatására sikeresen kialakult/kezd kialakulni egy súlyos alsó léguti megbetegedésem, aka tüdőgyuszi.

Ha már a dkv vezetői azt hazudták, hogy automata a légkondi a járatokon, akkor miért nem lehet legalább a látszatát fenntartani? Miért kell már korán reggel jégveremmé alakítani a buszt? Arról nem is beszélve, mennyi üzemanyag ment el feleslegesen.

Ugyanez hazafele is érvényes volt 18óra körül. A külső hőmérséklet már abszolút nem indokolja a légkondi működtetését, ablakok, tetőszellőzők nyitásával kellemesebb környezet lenne előállítható. Arról nem is beszélve, hogy orvosi kutatások alapján nem lenne szabad a külső/belső hőmérséklet közötti különbségnek 5°C-nak nagyobbnak lennie. Na ez a buszokon van amikor 15°C-ot is elér. Teljesen felesleges, és egészségtelen!

De hogy ne csak panaszkodjak, szeretném megköszönni annak a trolivezetőnek itt is, aki miután a jégverem vezetőjének minden ügyeskedése (direkt! lassan megközelített megálló, indokolatlan (felszálló nem volt, és 7-8 időtartamba eső időpont) elsőajtózás ellenére) ellenére visszanyitotta nekem a troli ajtaját, így sikerült elérnem a járművét, nem kellett 12 percet feleslegesen a megállóban ácsorogni.