asta Creative Commons License 2012.08.07 0 0 549

Tudod egy értelmiségi attól értelmiségi, hogy vannak önálló gondolatai...:O)) Nem tudtad?

Egy olyan tipusú ember, akinek a műveltségén és a neveltetésében lyukak vannak, de  magát gondolja a legokosabbnak, nagyon nem tetszik az ilyen többsíkú gondolkodás, mert tudja, hogy átlátnak rajta.

Egy okos vezető mindig okosakkal veszi körül magát, mert nem fél tőlük. Sőt azzal is tisztában van, hogy mindent ő sem tudhat és vannak, akik bizonyos dolgokhoz jobban értenek. Így aztán az ő okossága duplázódik. Egy jó vezető meghallgatja és átgondolja, amit mások mondanak... nem mondja ab ovo, hogy hülyeség, vagy propaganda, pláne, hogy az ellenség hangja... mert sokszor akár egy gyengébb képességűnek, vagy másképp gondolkodónak is lehetnek jó gondolatai. Sőt egy kritika is lehet nagyon hasznos és jószándékú.

Ez a nemzetben gondolkodás teljesen értelmetlen fogalom. Mindenki nemzetben gondolkodik, aki jót akar magának. Kivéve néhányat, akinek valamilyen más érdeke van. De nem ez a jellemző.

Attól senki nem lesz nemzeti, hogy  a hagymát is hagymával eszi, ... ha érted.:O))) A nemzeti retorika és a nemzeti érzés között hatalmas űr tátong.

És Orbán sem nemzetibb attól, hogy  nem tudja tartani a száját és megereszti azokat a kétértelmű mondatokat, mint, amit említettem. Ezzel csak újabb rétegeket sért meg... ahogy már előtte is szinte mindenkit. Kivül és belül.

Ezt nálam nem nemzetinek hívják, hanem neveletlenségnek, rossz modornak és krakélerségnek. Egyik sem pozitív. Sőt nem is hasznos.

És nem igaz, amit a baloldali értelmiségről általánosítva mondasz. Bizony nagyon sokat kritizáltak. Ott van pl. a lökött Hajós ... aki képes volt még a HírTV-be is elmenni...:O)) Vannak persze elvakultak is, ahogy mindenhol.

Ami engem illet, én nem voltam sehol. Én feladtam és  kb. 2 évig szinte nem is írtam ide se. Csak a végén, mikor már totális cirkuszba fordultak a dolgok. Igaz, én soha nem tartottam magam balosnak, csak szabadelvűnek... de ezt már tudod.

És azért szoci mutyizók mentek szépen börtönbe a balos kormányok alatt ( nem mondom, nem elegen)... de mégis.