Jolida Creative Commons License 2012.08.04 0 0 235

A topiktali időpontjáig diétázók figyelmébe:

 

Holnap a hűvös időre tekintettel ( lesz vagy 35 fok :-(  ) családi sütögetés lesz.

 

Ma bepácoltam a tarja szeleteket, a pulyka medailon darabokat (salik lesz).

 

Holnap kora reggel megfőzök egy polipocskát (só, bors, citrom, babérlevél, fehérbor), ha kihűlt, darabolom (lábakra), tört fokhagymás olivába pácolom).

 

Ajvár AS (ahogy sikerül :-) ): Parázson megszenesítek pár padlizsánt, jó húsos fehér és kápia paprikákat. A padlizsánokat megszurkálva egy zacskóban kicsit tárolom, addig a paprikákról leoperálom a (szép fekete) héjat, csumázom, felszelem. A levét engedett padlizsánokat fakéssel kikaparom a héjából, a paprikákkal es egy oliva olajon üvegesre párolt hagymával együtt (kevés só, fél fokhagyma felszelve, bors, pár csepp lime lé) megy az aprítóba.

 

Addig a lányaim megpucolják a gombát, én felszelem a jó húsos kolozsvári szalonnát. A beáztatott nyársakra hagyma, lángolt kolbász, gomba, cukkini, pulyka darab, szalonna, kicsi paradicsom megy.

 

Mire ez kész, a vejeim beizzították  a parazsat, sülhet a tarja, a saslik, a poliplábak.

 

A polip és az ajvár piritóssal az előétel, a saslik és a tarja (parázskrumplival, tzatzikival, kovászos uborkával) a főétel.