fisherhu Creative Commons License 2012.08.04 0 0 307

Itt sincs nagy élet, de azért a saját tapasztalataim:

1: Én az Avid Studio-t használom.

2: Lehet.

3: Lehet.

4: Lehet. Ha felismeri, de mivel ez amatőr célra készült cucc, elboldogul pl. az MTS-sel is. Viszont most azt tapasztalom, hogy a Handbrake-kel áttolom mp4-be, akkor jóval könnyebben (gyorsabban) kezeli.

5: Passz. Ha DVD Video lemezt csinálsz, akkor ott szerintem köt a DVD NTSC vagy PAL felbontása, különben nem lesz szabványos. Ha DVD adatlemezt csinálsz, akkor csak az a kérdés, hogy a tévében van-e elég kakaó. Amúgy a DVD authoringra nekem külön menüpont van, arra egyszer rá is kattintottam véletlenül.

6: Nem tudok ilyenről. De a HD kamerám olyan takony képet csinál, hogy muszáj effekteznem (élesítés, kontraszt, miegyéb), ezért aztán ez nem is volt eddig probléma.

Amire jó ha felkészülsz, hogy az a gép, amin SD anyagot kacagva lehet vágni, az valószínűleg a náthás csiga sebességével fog küzdeni a HD anyaggal. Érdemes utánanézni, hogy pl. a videokártyád támogat-e valamilyen tömörítési módot, és azt kihasználni, vagy az újabb Intel processzorok beépített gyorsítását kihasználni. Ezekre persze nem minden program képes. Az AS pl. nem.

Előzmény: blazserbozso (301)