Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3842

3815-ben reagáltál az implicit vádakra. Előtte végig a doppingról ment szó, és a hozzászóló 3814-ben azt írta, hogy egyáltalán nem emberi az, amit Phelps csinál, a normális az, amit Cseh Laci csinál. Erre reagáltál a példáiddal, hogy mennyire normális és emberi Phelps teljesítménye, hiszen még Kristin Otto is elérte ugyanazt. Ez nem volt jó válasz, amit meg is jegyeztem, mire közölted, hogy az egész téma téged nem érdekel. Ahhoz képest mégis hozzászóltál.

Egyébként annyira engem sem érdekel a doppingtéma, nyilvánvalóan tolnak rengeteg táplálékkiegészítőt, azok között lehet valami speciális hormonális vagy akármilyen hatás is. A technikája is nyilván nagyon jó, a fordulói különösen, a forduló meg ugye arról közismert, hogy akkor lényegében nem is úszik, csak ellöki magát a medence falától, és egy jó darabig minimális rásegítéssel megy. Még én is meg szoktam tenni vagy öt métert így úszás nélkül (pedig kimondottan nem szoktam figyelni erre, mivel úgyis hosszú távú szabadvizes úszásra edzek), gondolom Phelps a táv egyharmadát lényegében úszás nélkül, minimális delfinlábakkal teszi meg, miközben gyorsabb is másoknál. Ami egyébként a jó technika definíciója: nem is fárad el annyira, mint a többiek, és mégis gyorsabb náluk. Aki szokott néha úszni, az ennyit biztosan tud, a medence falától elrugaszkodva sokkal gyorsabban úszik, kevesebb energiabefektetéssel, mint a medence közepén, ahol lassabb és mégis több energiát használ.

Előzmény: Törölt nick (3833)