Szia
Lisszabon nagyon szép volt, amikor hajóztunk be a kikötőbe, ekkor érdemes felmenni a fedélzetre. Aztán kb. 20 perc alatt értünk be a belvárosba gyalog. A járda végig nagyon keskeny volt (másfél éves lányunkkal babakocsival nem volt egyszerű), sok helyen a beton vagy a térkő töredezett volt és ez nagyon jellemző volt a sétálóutcára is. Lepukkant éttermek és kocsmák mellett sétáltunk el, valamint a sétálóutca tele volt fetrengő koszos kéregetővel. Tehát legalább a belváros kultúrált lenne. Volt egy szökőkút, amiről csüngött az alga, és tiszta rozsda volt. (ez nem pénz kérdése, hogy letakarítsák). Volt valami kilátó vastákolmány, arra sem volt gusztusunk felmenni. Mivel kisgyerekkel voltunk, ezért nálunk befizetett városnézés szóba sem jöhetett, de a belvárosról egy képet sem készítettünk, mert nem volt semmi érdekes. Lehet, hogy a külváros szebb.
Malaga nekünk nagyon bejött, mondjuk imádjuk Spanyolországot.
A kikötő is szép volt érdemes gyalog menni, tele üzletekkel és éttermekkel. Ahogy beérsz a kikötőből, van egy szép park, pálmákkal papagájokkal.
Kicsit beljebb van egy katedrális, mindenképpen menjetek be, életemben nem voltam ilyen szép katedrálisban, körülötte tele van narancsfákkal, tavasszal épp tele voltak gyümölccsel. És a katedrálistól kezdődik a belváros, jó hosszú szerteágazó sétálóutcákkal, le lehet járni a lábadat.
Casablanca piaca kb. perc volt gyalog, tele volt utánzott cucokkal, de egy élmény. A mecset innen kb 4 - 5 km, félúton van a ricky kocsmája (filmből), de nagyon tiszta és szép a mecset, csak bemenni csak csoporttal lehet. Mi a mecsetig gyalog mentünk, szép séta, de vissza taxival mentünk 10 euróért. Nagyon kedvesek de az árban előre meg kell alkudni, mert nagyon rámenősek. Ha még nem voltatok arab országban, akkor elsőre meglepődik az ember, hogy milyen kosz van, milyen lepukkant taxik vannak, de nagyon jó fej vidám emberek. Nekünk a taxis elmesélte a családja történetét, végignéztük a fényképeit.
Genovához annyit fűznék, hogy az utikönyv azt írja, hogy Európa legszebb és legnagyobb akváriuma van ott, fejenként 20 euró a belépő, de én még életemben nem láttam ilyen ronda akváriumot, nincs tisztán tartva, algás. A tropikárium Pesten ezerszer szebb, tehát én nem fizetnék ennyit érte, de döntsétek el ti.
Jó utat, ha van még kérdés irj. Helló