Mariska néni
2012.07.31
|
|
0 0
321
|
Köszönöm, ezt megcsinálom!
A hét végén leszedtem némi padlizsánt:
Ebből már téli padlizsánkrém készült. Az esti tüzelésnél megsütöttük a rácson három adagban, reggelre kihűltek. Akkor olivaolajban pároltam hagymát, fokhagymát, pároltam hozzá jó sok darált kápiát és pritamint (vegyesen, mert egy-egy fajtából nem volt még annyi piros), a végén pedig a padlizsánok belsejét. Sóval, borssal jól összerottyant, majd ment az üvegekbe forrón. Utána még nagy fazékba vízgőzben dunsztolódott, így nem kell bele tartósító. Ebből én még soha nem tudtam eleget készíteni, a két nagyfiú reggeli pirítóshoz egy üveggel fal be. Idén kifogok rajtuk, 100 tő padlizsánt gyártottam, csak elég lesz talán... |
Előzmény: zsebi41 (306)
|
|