Mariska néni Creative Commons License 2012.07.31 0 0 321

Köszönöm, ezt megcsinálom!

 

A hét végén leszedtem némi padlizsánt:

 

Ebből már téli padlizsánkrém készült. Az esti tüzelésnél megsütöttük a rácson három adagban, reggelre kihűltek. Akkor olivaolajban pároltam hagymát, fokhagymát, pároltam hozzá jó sok darált kápiát és pritamint (vegyesen, mert egy-egy fajtából nem volt még annyi piros), a végén pedig a padlizsánok belsejét. Sóval, borssal jól összerottyant, majd ment az üvegekbe forrón. Utána még nagy fazékba vízgőzben dunsztolódott, így nem kell bele tartósító. Ebből én még soha nem tudtam eleget készíteni, a két nagyfiú reggeli pirítóshoz egy üveggel fal be. Idén kifogok rajtuk, 100 tő padlizsánt gyártottam, csak elég lesz talán...

Előzmény: zsebi41 (306)