zsebi41
2012.07.28
|
|
0 0
309
|
Mivel hosszú ideig nem voltam most sietek kipótolni.
Lassan sült paradicsom
Tepsibe öntök oliva olajat, megszórom sóval, borsal erre kirakoma félbevágott paradicsomokkal ( lukuluszt szoktam) megszórom vágott zöldfűszerekkel bazsalikom, kakukk fű, oregánó, só öntök rá bőven olajat alacsony hőfokon sütöm kb. 120 fokon 2,5 3 órát míg jó ráncos lesz közben egysze megfordítom. még melegen üvegekbe töltöm (kicsikbe ) felöntöm az olajával, ha kell még pótolok hozzá. lezárom ha kihült hűtőbe tárolom.
Tökéletes reggeli friss kenyérrel, vagy piritóssal.
Ha nincs ilyen készen akkor készítek frisset, olyankor magas hőfokon rövid ideig sül és nem fél paradicsomok, hanem kb. 5mm-es paradicsom karikák ,kevesebb olajjal ezt azzonnal fogyasztjuk, a családom a levét is kitunkolja utolsó cseppig. |
|