Kérésed meghallgatásra talált.
Pácolt padlizsán
A megmosott padlizsán végeit levágom, talpára állítom és hosszában, keskeny szeletekre vágom kb. 4-5 mm. Serpenyőben kevés olajon egymás után szép pirosra sütöm a szeleteket. ezután sózom.
A páclé. ez kb. 60 dkg padlizsánra elég. Ha esetleg sok lenne, tegyétek el a következő adaghoz
2dl olivaolaj , 2dl. 5%-os ecet ( alma, fehérbor, vagy amilyen van otthon) 2dl víz, örőlt bors só. Ezt 5 perc alatt összefőzöm ráőntöm a tálban lévő sült padlizsánra ha kihült hosszába beleállítom egy üvegbe, és a levét ráöntöm utána teszek még 10 bazsalikom levelet. hűtőbe teszem 2 nap múlva lehet enni.
Nagyon finom piritós kenyéren, sültek mellé. Előnye, hogy nem kell unalomig enni, mert hónapokig eláll télen igazi finom különlegesség