Az más kérdés, hogy a menetrendet úgy kellene kimérni, hogy ilyen ritkán forduljon elő. Én 12-esen, 19-essel, 25-ösökkel szoktam utazni és még sosem álltunk percekig :)
19-esen és 25-ösön én is heti rendszerességgel utazom; utóbbin azért, mert a 19-es rendre elmegy 4-5 perccel a kiírt érkezés előtt a Faraktár utcából. Ha már elő van írva egy menetrend, legalább legyen is betartható! Olyanok kéne meghatározzák a követést, akik használják is a tömegközlekedést.
Rövid példa a 11-esről: Szabő Lőrinc utca (5), Csigekert utca (7), Bölcs utca (8), Kenézy Gyula Kórház (10).
Na most, a Csigekert utca és a Bölcs utca "távolságot" gyalog is meg lehet tenni 1 percen belül, nem hogy busszal. Utast sem láttam még egyik megállóban sem. A menetrend szerint ugyanakkor a Szabó Lőrinc utca - Kenézy Kórház táv 5 perc, valójában alig 3.
Ráadásul a menetidő 2, 3-ban is ragaszkodnak hozzá, hogy a két Csigekert utcai megálló között egy perc eltelik. Egy korábbi lakásunk az utcában van, sokat járok arra. A lehető legrosszabb helyen vannak a megállók.